FX 8350 sistem nasıl?

OsmanEfe OEG

Femtopat
Katılım
21 Mart 2021
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarımın özellikleri bildiğim kadarıyla şunlardır.

Anakart ASUS M597a r2.0

İşlemci AMD FX 8350 4.00GHz 8 çekirdek.

Ekran kartı ATI AMD Radeon HD 6570 1GB.

RAM 8 GB ama performansını ya da markasını bilmiyorum.

Güç kaynağı 300W.

HDD 700 GB Samsung laptop HDD.

SSD BIOSTAR 240GB SS.

Bir de bilgisayarımın bir sorunu var. Oyunda genellikle 1 ya da 2 saat vakit geçirirken tak diye kapanıyor. RAM değişti işlemci fanı değişti.

Ekran kartı değişti Power'ya da anakart ile bir alakası olacağını düşünüyorum. Bu konuda bana yardımcı olursanız teşekkür ederim, saygılar.
 
Kapandığı zaman ısı değerleri nasıl oluyor? PSU kaynaklı da olabilir.
 
İşlemcinin soğutucusu ile arasında termal macun bulunur, bu macun 2-3 yıl hiç değiştirilmez ise genelde 3 yıl ve sonrasında kurumaya ve özelliğini yitirmeye başlıyor. Genel temizlik ve macunların değişimini yapmanız gerekli. Söylediğiniz ani kapanma durumunun sebebi işlemci aşırı ısındığı için kendini korumak amaçlı kapanıyor bilgisayar. Güç kaynağı yetmiyor ise, ucuz model güç kaynaklarında genelde bu tür kapanma sorunları yaşanabiliyor. Bu da güç kaynağının yetmediğini ve zamanla kapasitörlerin şişerek tamamen arızaya düşmesine sebep olur. Bunu da kontrol etmekte fayda var.
 
İşlemcinin soğutucusu ile arasında termal macun bulunur, bu macun 2-3 yıl hiç değiştirilmez ise genelde 3 yıl ve sonrasında kurumaya ve özelliğini yitirmeye başlıyor. Genel temizlik ve macunların değişimini yapmanız gerekli. Söylediğiniz ani kapanma durumunun sebebi işlemci aşırı ısındığı için kendini korumak amaçlı kapanıyor bilgisayar.

Yaklaşık 1 yıl önce fan ile beraber değişmişti ama tekrak değiştireceğim

PSU düşük, 500W bir güç kaynağı ile güncelleyin derim.

Bunu düşüneceğim teşekkür ederim
 
İmkan varsa, farklı PSU ile de deneyin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı