FX 8350 sistem yükseltme

Ex Boss

Megapat
Arkadaşlar 3 ay önce sistemi değiştirmek zorunda kaldım. Şu anki sistemin özellikleri aşağıda bulunmaktadır. Sisteme SSD ve GPU almayı düşünüyorum. Sizin fikirlerinizi bekliyorum.

• Anakart : Asus M5A97 LE R2.0
  • Ekran kartım : Asus R9 270X 2GB 256 Bit
  • Bellek : Kingston Hyperx Blu 4 X 2
  • PSU: Xigmatek 80 Plus Bronze Power Tauro
  • HDD: 1 TB Seagate Barracuda

GTA 5, LOL, CSGO'da sıkıntısız 60 FPS ve yukarısını alıyorum. Amacım sistemi daha uzun ömürlü kılmak ve daha yüksek FPS değeri almak. İlerleyen zamanda yayın açmayı düşünüyorum. Sizin fikirlerinizi bekliyorum. Tecrübelerinize dayanarak en stabil ve en yüksek değerlere nasıl ulaşırım ?

Belirlediğim bir bütçe yok, önerdiğiniz parçaları da sıfır almak yerine ikinci el almayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence ekran kartı, PSU, HDD gibi parçaları yeni kuracağınız sistemde kullanabilirsiniz (en azından ekran kartını idareten kullanabilirsiniz).
Anakart
MSI B350M MORTAR AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200+MHz (O.C.) USB 3.1 Anakart
İşlemci
AMD Ryzen 5 1600 Soket AM4 3.4GHz - 3.6GHz 16MB 65W 14nm İşlemci
(Ryzen5 çünkü yayınlarda işlemci çok önemli.)
Ekran Kartı (En azından R9"unuzu kısa süre kullanıp yeni ekran kartı alırsınız.)
GTX 1060 ya da 1070
RAM (Önce 8 GB alıp sonra 8GB daha takviye yaparsınız.)
CORSAIR 8GB Vengeance DDR4 2666MHz CL16 Single Ram

Öneri 2.el deneyerek almanızı tavsiye ederim.
- 1050 Tİ
- R9 380 4G
- Rx 460
Bu ekran kartları yayın için yetersiz olmaz mı? Ama 2. el ürünler konusunda katılıyorum.

Bence ekran kartı, PSU, HDD gibi parçaları yeni kuracağınız sistemde kullanabilirsiniz (en azından ekran kartını idareten kullanabilirsiniz).
Anakart
MSI B350M MORTAR AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200+MHz (O.C.) USB 3.1 Anakart
İşlemci
AMD Ryzen 5 1600 Soket AM4 3.4GHz - 3.6GHz 16MB 65W 14nm İşlemci
(Ryzen5 çünkü yayınlarda işlemci çok önemli.)
Ekran Kartı (En azından R9"unuzu kısa süre kullanıp yeni ekran kartı alırsınız.)
GTX 1060 ya da 1070
RAM (Önce 8 GB alıp sonra 8GB daha takviye yaparsınız.)
CORSAIR 8GB Vengeance DDR4 2666MHz CL16 Single Ram

Bu ekran kartları yayın için yetersiz olmaz mı? Ama 2. el ürünler konusunda katılıyorum.

Ekran kartları yayında gayet yeterli olacaktır. İnternet Upload hızı iyi olduğu sürece işlemcinin sorun çıkaracağını zannetmiyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı