FX 8350 Tabanlı Sistem Yükseltme

HighTechLowLife

Megapat
Arkadaşlar güncel kullandığım sistemime,
  • AMD FX 8350 işlemci,
  • ASUS M5A99FX Pro 2.0 anakart,
  • G.Skill 8 GB 1866MHZ RAM,
  • MSI RX470 4 GB ekran kartı,
  • Seasonic 750W 80+ Bronze PSU,
  • Corsair 400R kasa,

Aşağıdaki 3 parçayı güncelleyerek (Anakart-işlemci-RAM) kullanmaya devam edeceğim.
  • AMD Ryzen 5 3600X işlemci
  • MSI MPG X570 Gaming Edge wi fi anakart
  • Crucial 16 GB (2X8GB) Ballistix DDR4 3200MHZ CL16 1.35V PC RAM
+ Olarak anakartın yanında sıvı soğutma hediyesi olacak.

Ekran kartımı şimdilik güncellemeyeceğim. Sizce ileride iyi bir ekran kartı ile nasıl bir sistem olur? Uzun yıllar götürür mü? MSI anakartları tavsiye eder misiniz? Tavsiyelerinize açığım. Teşekkürler.

Oyun o kadar zor olmalı ki sistem yetmiyorsa işlemci yada ekran kartı yükseltilir.Oynayacağın oyunlar belli ise sistem yükseltmek sadece ileriye dönük yatırım olur.Fiyatların biraz daha düşmesini bekle ve iyi fiyata güzel bir bilgisayar topla.
Site: gpucheck.com

Dosya Ekleri

• FARK.PNG
    FARK.PNG
    71,2 KB · Görüntüleme: 64
9-10 ay sonra çıkacak olan Cyberpunk 2077'yi rahat rahat oynamak ve diğer çıkacak güncel oyunlar için ileriye dönük bir sistem topluyorum aslında. En kötü ekran kartı güncellemesi yaparım bir kaç kere.
Fiyat olarak uzun bir süre düşeceklerini sanmıyorum. Hatta yükselebilir malum durumlardan dolayı.
@@NubWiper
Uyumsuz mu oldu acaba ? Anakart olarak MSI X570 A PRO davar mesela ama ufak bir fakla bir tık yüksek anakart+sıvı soğutma var diye bu anakartı seçmiştim.

Uyumsuz değil de anakart işlemci için çok yüksek demek istiyor arkadaş. X570 daha çok Ryzen 7 ve Ryzen 9'a hitap eden bir seri ancak bütçe sorun değilse yeni nesil PCIe 4.0 teknolojisi vs. den dolayı X570 alınabilir. Yanında sıvı soğutma hediyesi de cabası. Paran varsa kaçırma derim ben.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı