FX 8350 ve GTX 970 Darboğaz

Bende yakında sistem toplayacağım sizce H170 mi B150 mi ?
Bütçe varsa H170. Çok fazla fark olmasada biraz daha iyi bir anakart. ( Kondansatörleri biraz daha dayanıklı. )

Tam olarak ayırt edici bir farkını bilmiyorum. Çünkü B150 deneme şansım oldu, H170' i deneyemedim. Bildiğim kadarıyla biraz daha dayanıklı sadece.

Bütçe varsa H170. Çok fazla fark olmasada biraz daha iyi bir anakart. ( Kondansatörleri biraz daha dayanıklı. )

Tam olarak ayırt edici bir farkını bilmiyorum. Çünkü B150 deneme şansım oldu, H170' i deneyemedim. Bildiğim kadarıyla biraz daha dayanıklı sadece.
M3 yeterli olur değil mi MSI H170 GAMING M3 Intel H170 Soket 1151 DDR4 2133MHz HDMI&DVI USB 3.1 Anakart B150 ile arasında 50 lira gibi bir fark var. H170A PRO gördüm bir de sanırım o bu kartlardan biraz daha üstün bir kart.

M3 yeterli olur değil mi MSI H170 GAMING M3 Intel H170 Soket 1151 DDR4 2133MHz HDMI&DVI USB 3.1 Anakart B150 ile arasında 50 lira gibi bir fark var. H170A PRO gördüm bir de sanırım o bu kartlardan biraz daha üstün bir kart.
Ben anakarta 500' den fazla vermem. Zaten fiyat arttıkça kalite artıyor ve birkaç yeni özellik eklenip dayanıklılık artıyor. Anakartı sonradan değiştirmek çok zahmetli olduğundan almışken, alabildiğinizin en iyisi alınmalı. M3 bana göre yeterli. Tabi bir sürü ekran kartı takıp, işlemciyi hayvan gibi O.C. edicem diyorsanız M8, ya da ASUS Extreme 8 alınabilir. Ama şu anlık M3 yeterde artar.

Arkadaşlar yanlız arkadaşın attığı videoda bile ekran kartının %70 ini kullanıyor. Yani tam performans almıyor. Darboğaz sözkonusu olabilir.

Hangi çözünürlüğü kullanıyorsun? Eğer 1080p ise 1440p çözünürlükte bir dene. Darboğazı bir miktar kaldırabilir.
2160-1440-1080 hepsini denedim. 2160pde 40 fps civarı veriyor, 1140p'de 60'ları geçemiyor, 1080p'de ise GPU kullanımı ara ara %97 oluyor onda da en fazla 72 FPS civarına çıkıyor msaa ve advanced graphics kapalı.

Aynı işlemci ile R9 390 model kartı 1440p çözünürlük ayarında kullanmaya başladığımda işlemciden kaynaklı darboğaz sorununu ''büyük oranda'' ortadan kaldırmıştım. Fakat 1000 serisi kartlar gayet güçlü ve yeni teknoloji ürünü olduklarından dolayı Fx 8350 model işlemci ile darboğaz sorunu muhakkak ki yaşatacaktır.

Mevcut işlemci ile alternatif çözüm yolu bulamıyorum.

Bu arada işlemciye hız aşırtma da darboğaz sorununu ortadan kaldırmaya etki etmeyecektir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı