FX 8350 ve HD7950 Sistem Yükseltme

rebby

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 4 yıllık sistemimi geliştirmek istiyorum.

CPU: AMD FX 8350
MOBO: ASUS M5A97 EVO R2.0
GPU: ASUS RADEON HD7950
RAM: 2X4 GB DDR
HDD: SEAGATE 2TB
KASA: ThermalTake MS-I
PSU: kasanın stok PSU 700W
İşemci soğutucu: Akasa venom (modelini tam hatırlamıyorum)

İşemcimi ı7 6700k veya 7700k ile değiştirmek istiyorum, haliyle anakart ve RAM'ler de değişmeli.

Sorularım şunlar:

1) Ekran kartımın şimdilik idare edeceğini düşünüyorum, sizce verim konusunda sıkıntı çıkar mı?

2) Belirttiğim işlemcilerin yanında hangi anakart, ram ve işlemci soğutucusunu önerirsiniz?
(Bütçe 2000, max 2500.)

Son düzenleyen: Moderatör:
HD7950 seni şuanlıktan fazla idare eder. Ben olsam Ryzen işlemcilere yönelirdim. i7 7700k tek başına 1500TL, Z serisi anakartlarda ucuz değil, özellikle O.C için fazladan özellik barındılar almış başını gidiyor. Bu bütçe ile İ7 7700 ve H270 yönelmen daha verimli olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun için ise İntel daha iyi olduğu için önerilerim söyle:
İşlemci: 7700K/6700K
Ana kart: Z270 HD3/Z170 HD3
Ram: G.Skill Value DDR4 16GB

İdare edeceğinin farkındayım fakat CS:GO'da yüksek FPS'e ihtiyacım var, ayrıca gelecek için de daha sağlam bir işlemciye dayalı sistem kurma peşindeyim.

Güncel olmasa da genel olarak güçlü bir sisteme, güçlü bir işlemciye sahipsiniz ama illa ki yükselteceğim diyorsanız bana göre uygun olan ekran kartınızın ve ramlar in yükseltilmesi, zira performans olarak yeni nesil oyunlar için engel teşkil edecektir bu iki bileşen.

Amaç oyun ise ekran kartını yükseltmeden performans anlamında elinize hiç bir şey geçmez açıkcası.

Son düzenleme:
İdare edeceğinin farkındayım fakat CS:GO'da yüksek FPS'e ihtiyacım var, ayrıca gelecek için de daha sağlam bir işlemciye dayalı sistem kurma peşindeyim.

İdareyle ilgisi yok. Bu sistemde de CS:GO için en yüksek performansı alabilirsiniz.

Sanırım oyun hakkında pek bilginiz yok. Oyuna gelen güncellemelerden dolayı, artık hiçbir eski nesil işlemci 2014-2015 yıllarındaki maksimum performansını veremiyor. Oyun değişti, ağırlaştı. Bahsettiğim yıllarda oyun rekabetçi modda 300, 24 kişilik ffa deathmatchde 200 fps altına düşmüyordu. Fakat artık rekabetçi maçlarda ortalama 150 (kombat anlarında 95 e kadar düştüğü oluyor), deathmatchde ise ortalama 110 fps alıyorum. Ve bu alabileceğim en yüksek performans değil.
İdareyle ilgisi yok. Bu sistemde de CS:GO için en yüksek performansı alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı