FX 8350 ve HD7950 Sistem Yükseltme

Sanırım oyun hakkında pek bilginiz yok. Oyuna gelen güncellemelerden dolayı, artık hiçbir eski nesil işlemci 2014-2015 yıllarındaki maksimum performansını veremiyor. Oyun değişti, ağırlaştı. Bahsettiğim yıllarda oyun rekabetçi modda 300, 24 kişilik ffa deathmatchde 200 fps altına düşmüyordu. Fakat artık rekabetçi maçlarda ortalama 150 (kombat anlarında 95 e kadar düştüğü oluyor), deathmatchde ise ortalama 110 fps alıyorum. Ve bu alabileceğim en yüksek performans değil.
Sizin amacınıza uygun olarak söylemeliyim ki (tabi sahip değilseniz) önce monitörünüzü değiştirmeniz daha çok yararınıza olacaktır.
Mesela 1MS tepki süresine sahip monitörlere geçiş yapabilirsiniz. Ayrıca 150 yerine 200 FPS almak size hiç bir şey kazandırmayacaktır böyle bir takıntı son derece anlamsız.

Sizin amacınıza uygun olarak söylemeliyim ki (tabi sahip değilseniz) önce monitörünüzü değiştirmeniz daha çok yararınıza olacaktır.
Mesela 1MS tepki süresine sahip monitörlere geçiş yapabilirsiniz. Ayrıca 150 yerine 200 FPS almak size hiç bir şey kazandırmayacaktır böyle bir takıntı son derece anlamsız.

60 Hz monitörde 61 FPS de alsanız bir şey değişmeyecek. Eğer 144 Hz monitörünüz varsa ve o sistemle 144 FPS'ten aşağı değerlerde oynuyorsanız o zaman söyleyin bize.

Konuyu açmamdaki amaç "Sistemimi geliştirmeli miyim veya geliştirmemeli miyim?" sorusunu sormak değil, hepimizin de görebildiği gibi. Belli ki CS:GO hakkında bir deneyiminiz yok. Bu oyunda aldığınız maksimum FPS 300-350 olmadığı sürece, ne kadar FPS'inizi sabitlerseniz sabitleyin, oyunun her anında (DM/Rekabetçi) droplarla karşılaşabilirsiniz. Ve her ne kadar önemsemeseniz de bu ufak droplar hissedilir. Bu da sizin mouse hareketlerinizi/hakimiyetinizi etkiler. Beklediğiniz sonucu alamazsınız. Sadede gelirsek, amacım beni bu durumdan kurtaracak bileşenler hakkında tavsiye almak. Geliştirmeli miyim veya değil miyim zaten biliyorum...

Elindeki işlemci CS gibi çerez bi oyunda asla 60 FPS altına düşecek bi işlemci değil. Bir de amacım dalga geçmek falan değil ama bu CS oyuncularının yüksek FPS merakının sebebi nedir? Yani cidden 60 FPS ile 300 FPS arasında akıcılığı ve göz zevkini etkileyen bir fark var mı bu oyunda? Hani biz anlayamıyoruz da onun için soruyorum bizim gözümüzde mi sorun var acaba?

Elindeki işlemci CS gibi çerez bi oyunda asla 60 FPS altına düşecek bi işlemci değil. Bir de amacım dalga geçmek falan değil ama bu CS oyuncularının yüksek FPS merakının sebebi nedir? Yani cidden 60 FPS ile 300 FPS arasında akıcılığı ve göz zevkini etkileyen bir fark var mı bu oyunda? Hani biz anlayamıyoruz da onun için soruyorum bizim gözümüzde mi sorun var acaba?
Dostum ''çerez'' olarak bahsettiğin oyun CS 1.6. Bizim bahsettiğimiz ise CS:GO. Önceki mesajlarımda oyuna gelen güncellemelerin ne denli performans farklılıkları yarattığını belirttim. Ve yine az önce belirttiğim gibi evet, 60 FPS ile 300 FPS arasında devasa farklar var.

Dostum ''çerez'' olarak bahsettiğin oyun CS 1.6. Bizim bahsettiğimiz ise CS:GO. Önceki mesajlarımda oyuna gelen güncellemelerin ne denli performans farklılıkları yarattığını belirttim. Ve yine az önce belirttiğim gibi evet, 60 FPS ile 300 FPS arasında devasa farklar var.
Ben de CS:GO oyunundan bahsediyorum zaten. BF1'e göre çerez bi oyun. FX 8350 BF1'de bile 60 FPS altına düşmüyor kolay kolay CS'de hiç düşmez. Tercihindir sonuçta para senin para ama bence gereksiz ve israf bi upgrade olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aynı sistem bende de mevcuttu.Ekran kartım yandı geçen ay rx 480 8 gb aldım ama fps de pek bi değişiklik yok sana tavsiyem işlemcini upgrade et.Cs go için ekran kartı pek de bir şey ifade etmiyor açıkcası

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı