FX 8350 ve R9 280 Tabanlı Sistemde FPS Düşüşü

MehmetÂkif

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar...

Arkadaşlar bilgisayarımda tmpin 1 sıcaklığı yüzünden oyunlarda kasma oluyor.
Sıcaklıkdan dolayı resimde de gördüğünüz üzere TMPİN1 sıcaklığı 100 derece olduğu an oyundaki FPS bir anda 50 den 20-15 civarına düşüyor ve bu sıradada TMPIN1 90 dercelere kadar soğuyor ardından bir daha 100 dereceye ulaşınca bir daha kasıyor ve 90 derceye düşüyor ve bu böyle devam ediyor.

Pplg07.png

İnternet'de TMPİN1 in 120 lere kadar ulaştığını fakat bilgisayarın reset atmadığını okudum ve benim kasam Cooler master haf 912 sogutması iyi bir kasa.
Sizce bu TMPİN1 sıcaklığı normal mi? TMPİN1 sıcaklığı neyi beliritiyor?
Ayrıca sistem fazla ısınınca kendini soğutmak adına frekans düşüşleri gibi kendi kendini yavaşlatıyormuş ve kendini soğutuyormuş galiba. Bende de bu sorun mevcut.
TMPİN1 sıcaklığı 100 derceye ulaşınca bilgisayarın performans kaybını nasıl engelleyebilir?
Teşekkürler.

Sistemim:
  • Asus R9 280
  • Amd Fx 8350
  • 8 Gb Ram
  • Msı 970A-G43

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar...

Arkadaşlar bilgisayarımda tmpin 1 sıcaklığı yüzünden oyunlarda kasma oluyor.
Sıcaklıkdan dolayı resimdede gördüğünüz üzere TMPİN1 sıcaklığı 100 derece olduğu an oyundaki fps bir anda 50 den 20-15 civarına düşüyor ve bu sıradada TMPIN1 90 dercelere kadar soğuyor ardından birdaha 100 dereceye ulaşınca birdaha kasıyor ve 90 derceye düşüyor bu böyle devam ediyor.

İnternetde TMPİN1 in 120 lere kadar ulaştığını fakat bilgisayarın reset atmadığını okudum ve benim kasam Cooler master haf 912 sogutması iyi bir kasa.
Sizce bu TMPİN1 sıcaklığı normalmi? TMPİN1 sıcaklığı neyi beliritiyor?
Ayrıca sistem fazla ısınınca kendini soğutmak adına frekans düşüşleri gibi kendi kendini yavaşlatıyormuş ve kendini soğutuyormuş galiba bendede bu sorun mevcut.
TMPİN1 sıcaklığı 100 derceye ulaşınca bilgisayarın performans kaybını nasıl engelleyebilir?
Teşekkürler.

Sistemim:
Asus R9 280
Amd Fx 8350
8 Gb Ram
Msı 970A-G43

Teşekkürler
Soğutma yetersiz olabilir.

Benim alacağım sisteminin aynısı, bir tek ekran kartı r9 270x. Memnun musun? Bir de hyper 212evo ya da 600 w bir güç kaynağı almanızı tavsiye ederim.

Soğutma yetersiz olabilir.
Kasanın hangi kısmının soğutması yetersiz olabilir?

Benim alacağım sisteminin aynısı birtek ekran kartı r9 270x. Memnunmusun. Birde hyper 212evo yada 600 w bir güç kaynağı almanızı tavsiye ederim.
Gayet memnunum. Şu sıcaklık sorununun dışında bir problem yok.

İşlemciye O.C yaptınız mı ? Ayrıca stok fan yerine T2 Mini alabilirsin. O.C yaptıysan geri al, fanları temizle ve termal macunu yenile.
Hayır, işlemciye O.C yapmadım, sadece birkaç gün önce OC Genie adlı özelliği açıp, işlemcim kaç Ghz e kadar yükseliyor diye baktım. Sonra windowsa girmedim, tekrar kapattım. Zaten bu kasma sorunu bilgisayarımı ilk aldığımdan beri var. Bilgisayarım 5-6 Aylık. Stok fan kullanmıyorum, Cooler Master Hyper TX3 Evo kullanıyorum ve işlemci sıcaklığı tam yükte en fazla 65 derece oluyor.
Kasa temizliğini 1 Ay'da bi yapıyorum. Termal macunu 2 hafta önce değiştirdim, tam yükte 5 derece daha az ısı elde ettim.

Güç Kaynağı yüksek olsun. Arkadasim Hyper 212evo ile kullanıyor memnun
Güç kaynağım Cooler Master ın 750 w 80 bronz sertifikalı güç kaynağı.

Gördüğünüz üzere 2 programda da aynı sıcaklık farklı isimlerde görüntüleniyor.

QJdXar.png

Hocam, programlarda gördüğüm kadarıyla güç kaynağınızın voltaj değerleri stabil değil ve çok dengesiz gibime geldi. Güç kaynağı hakkında daha detaylı bilgisi olan arkadaşlar size yardımcı olurlar umarım. @BilgisayarKurdu Ayrıca TMPIN1 nedir bilmiyorum. İlk defa sizde gördüm böyle bir şey. Google' da falan biraz araştırın daha ayrıntılı bir sonuç için. Herneyse TMPIN1 işlemciyle alakalı da olsa, ekran kartıyla alakalı da olsa bilgisayarın hiçbir parçası 100 C yi görmemeli.

Tahminen fazla ısınınca frekans düşüşü yaparak sıcaklıkları biraz düşürmeye çalışıyor olmalı sistem.
İşlemcinin sıcaklığından emin olmak için de AIDA64 Extreme Edition indir, SpeedFan programını da sil ve bir daha yükleme :)
AIDA64'ün ekran görüntüsünü boşta ve yük altında olmak üzere 2 adet görüntü ile aktar mutlaka.

Ayrıca işlemcinin montajını kim yaptı ve düzgün yapıldığından emin misin? İlk olarak dediğim görüntüleri yolla, anlarız kesin bir biçimde.
@MehmetÂkif

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı