FX 8350 ve R9 280X tabanlı sistem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
R9 280 iş görür AMD'den şaşma derim ve kasa modeli olarak da Zalman öneriyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
FX serisi artık güncel kalamayacak diyebiliriz, FX'i unutacaklar. Şu anda tüm gözler APU'da.

1/Sistem gayet dengeli

2/PSU'nun değerleri şöyle:

fonte-atx-650w-vs650-cp-9020051-ww-entrada-230v-corsair_MLB-O-4503051154_062013.jpg

12v'u tek kanaldan verdiği için düz mantıkla FX 8350 TDP+R9 280X TDP'nin biraz üstü+diğer bileşenler diyerek yeterli olduğunu anlarız. İleride Crossfire ya da aşırı elektrik çeken bir ekran kartı kullanmayacaksan yetersizlik sorunu olmaz.

3/1080p'de uzun bir süre idare etmeli. Crysis 3 en maksimum ayarlar(8X MSAA gibi),Tomb Raider+TresF+4X SSAA ya da Watch Dogs(Ultra+Ultra texture+Ultra detay+4X MSAA) gibi istisnalar haricinde 1080p'de kasacağı oyun yok, 1440p bile çoğu oyunu en fazla 2-3 ayar kısarak oynayabilirsin. Oyun dünyası yeni nesle kolay kolay geçecek gibi durmuyor ama çok uzun vade için fazla emin konuşmamak lazım.. Tam anlamıyla nesil değişimi olursa R9 290X alsan da fark etmez. Yani bu açıdan dert etme. Bu arada ekran kaç inch?

4/FX serisinin ömrü şu açıdan bitti:Uzun bir süre ne AMD ne Intel işlemci performansını arttırma anlamı açısından hiçbir şey yapmayacaklar, sadece enerji verimliliği yükselecek. FX 8350 yetmedi mi AMD kanadında alternatif yok, Intel de durumu tek çekirdek performansıyla kurtarmaya çalışıyor, o yüzden oyunlarda Intel'in de pek bir alternatifi yok. Bu açıdan CPU'nun yetmeme durumu yok. Ancak AM3+ anakartlar teknolojik açıdan eski. Mesela PCI-Express 3.0 yok.Çoklu kart kullanımları haricinde şu an bunun gerçek hayat performansına pek etkisi yok ama ileride ne olacağı belli olmaz. DDR4 yok ama oyunlara DDR4'ün pek bir etkisi olmaz. SATA Express var mı yok mu bilmiyorum, SATA Express hakkında düzgün bilgim de yok, bilen biri aydınlatırsa sevinirim. Onun dışında yepyeni bir teknoloji çıksa anakart yüzünden sınırlandırılacaksın.

Ama FX serisi bitiyor diye Intel anakart almanın bir mantığı yok, Intel ikide bir soket değiştiriyor, o açıdan aynı dezavantaja sahip. Sırf bu yüzden APU da alamazsın APUlar senin gibi oyuncular için aşırı yetersiz.

Son düzenleme:
Monitörüm SyncMaster 2233 sw

@Carnage86 sence Intelemi dönmeliyim Amd'ye mi ?

Intel'de bu fiyat/performansa sahip bir ürün buluyorsan, ya da bir şekilde CPU gücüne çok ihtiyacın varsa(render ya da CPU'yu çok kasan bir oyun. Belli olmaz ileride biri sırf işlemci sattırmak için bir oyu yapar belki diye düşünüyorsan)Intel'i düşünebilirsin ama bu durumda i3ler, i5ler işine yaramaz. Intel CPU'nun başka bir faydasını göremiyorum. Ama yeni Intel anakartlar hangi yeniliklerle geliyor, bunlar seni ne kadar ilgilendiriyor konusu da var. Gündemi takip eden biri bu konuda seni bilgilendirebilir. Eğer amacın sırf oyunsa Intel işlemci bana saçma geliyor, anakart çipseti kısmını bimiyorum. Ona vereceğin fiyat farkıyla SSD (hem de gayet iyi bir SSD) alabilmen mümkün. "Intel al elektrik parasından tasarruf et" mantığı eğer 7/24 oyun ya da bitcoin ile uğraşmıyorsan son derece yanlış çünkü bu arkadaşlar direkt TDP'ye bakarak hesap hatasının kralını yapıyorlar.

Ne olursa olsun Amd alıcağım. Teşekkürler

Amd Bana Göre daha iyi olur 0.5 ghz fark ediyor 8320 100tl fark var ancak sen bilirsin gayet iyi sistem.Zalman z5 plus veya z3 plus ikiside fiyatlarına göre en iyi kasalardır.
İyi bir soğutma ve anakartla bunları yapanilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı