FX 8350 ve R9 290X sistem kendini kapatma sorunu

muhammetk

Megapat
Makaleler
3
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim. Arkadaşlar 1 ay önce toplama bir sistem aldım. Fx 8350, işlemciye, Sapphire R9 290x ekran kartı, 8 GB Ram ve 64 bit Windows 8.1 Pro işletim sistemine sahibim. Bir ay boyunca oyunları sorunsuz en yüksek ayarlarda oynuyordum. Ama dün gece Gta 4'ü kurdum oyunu açtıktan sonra grafik bölümüne geldim ve fotoğraftaki şekli gördüm optionsda. Ekran kartında bir sorun var diye düşünerek oyunu kapattım Watch Dogs'a girdim oyunu Ultra da hiç bir kasma ile karşılaşmadım ama 10 dakika sonra Monitör de bir parazitlenme oldu ve Pc kendini kapattı oyunu aldım alalı hiç böyle bir şey ile karşılaşmamıştım oyunu oynarken ısı değerlerine bakmadım.

Sonra Pc kendini kapattıktan sonra tekrar açmayı denedim ve monitöre görüntü gelmedi yaklaşık 30 dk sonra tekrar açtım bu sefer Pc açıldı ama Gta 4'e girdiğimde aynı sorun vardı. Ekran kartı için driver yüklememe rağmen sorun devam ediyor. Watch Dogs'a girecektim fakat abimin ekran kartı yanar gibi düşünceleri vardı oyunu hiç açtırmadı şuan Pc'yi sorunsuz kullanmaktayım yani internette dolaşma gibi. Oyunlara girmedim ve oyunlarımın hepsi orijinal ne yapmalıyım ekran kartını garantiye göndermeli miyim ? Yarın bir bilgisayarcıya götürmeyi düşünüyorum ama tam çözüm bulacağını sanmıyorum. @Recep Baltaş ağabey senin gibi ustalardan fikir almak istiyorum 1500 TL'lik ekran kartı çöp olmasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim öncelikle cevabın için teşekkür ederim ama high a düşerme düşüncelerim yok ben bu sisteme o kadar para saydım ve sadece high için miydi yani watch dogs 15 saat filan oynamışımdır ultra da sorunla karşılaşmadım ve Gta 4 medium'a bile almıyor low a alıyor. 4096mb den 200-300 mb arası kullanılıyor.

Tabi ki en üst ayarda oynamak hakkın, ben sadece deneme amaçlı söyledim. Kesin bir yargıda bulunmak istemiyorum ama ısınmadan dolayı yapıyor olabilir yada kart fazla akım çekiyor olabilir. Ekran kartına ait bir program varsa o ayarları biraz düşürmeyi deneyin ama performansa olumsuz etkisi olacaktır düşürdüğünüzde. Yada oyun ile alakalı olabilir belki, ekran kartının güncel sürücüsünü kurun yada yenisi gelirse belki sorun çözülebilir.

Eğer problem kartta ise kesinlikle değiştirin ama aynı kart yerine biraz daha fazla para verin GTX 780 yada 780Ti alın. Böyle elektronik cihazlarda problem tüm kartlarda olabilir.

Cevabın için teşekkür ederim kardeşim.Başka kişilerin yorumlarını bekliyeceğim

Arkadaşlar şu forumda sorunuma çözüm bulabilecek kimse yok mu ?

Merhaba,
R9 290 serisi ekran kartları gerçekten çok fazla güç ve elektrik ihtiyacı olan kartlar. Acaba sisteminin PowerSupply/GüçKaynağı nın markası ve modeli nedir ? Kart yük altına girdiğinde daha çok elektrik çekmesi çok normal, eğer elektrik yeteri kadar gelmezse veya düzgün gelmezse böyle problemlerle karşılaşılması normal. Birde kartın ısısını kontrol etmeni tavsiye ederim, kasa fanlarını yanlış takıyor olabilirsin ; buda kasa içindeki hava akımını olumsuz etkiliyor olabilir.

1. Güç Kaynağını kontrol et, yeterlimi diye
2. Ekran kartı ısısını kontrol et, haddinden fazla ısınma varmı diye.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı