FX-8370 RX 470 oyun oynarken mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

TroubleFear

Kilopat
Daha fazla  
RAM
HyperX 8GB RAM + Corsair 4GB RAM
Ekran kartı
AMD RX470
Anakart
Gigabyte 970A-UD3P
İşlemci
AMD FX-8370 4.00 GHz
Minidump dosyalarım: minidump dosyaları.rar

RAM ve HDD detaylarını pek bilmiyorum, kusura bakmayın.

Oyun oynarken mavi ekran alıyorum ve daha çoğunlukta olmak üzere donma yaşıyorum( Rdr2 gibi oyunlarda donma şeklinde), şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Disk testi atar mısınız?
Diskinizi vereceğim 2 programla tarayıp sonuçları buradan görsel olarak paylaşın.
HD Tune
Diskinizi seçin. Health ve Error Scan kısımları.

Crystal Disk Info
Direk programı açın. Diski seçin bilgileriniz gelecek.

Eğer üstteki programlar smart verisi vermiyorsa;
Nvme diskiniz varsa bunlar size sonuç vermeyebilir. Disk üreticinizin adını başa yazarak google da firmware olarak aratın. Örnek WD Nvme disk firmware gibi. Kendi sitesinden firmware 'ini indirip smart verisi atın.

Disk testi atar mısınız?
Diskinizi vereceğim 2 programla tarayıp sonuçları buradan görsel olarak paylaşın.
HD Tune
Diskinizi seçin. Health ve Error Scan kısımları.

Crystal Disk Info
Direk programı açın. Diski seçin bilgileriniz gelecek.

Eğer üstteki programlar smart verisi vermiyorsa;
Nvme diskiniz varsa bunlar size sonuç vermeyebilir. Disk üreticinizin adını başa yazarak google da firmware olarak aratın. Örnek WD Nvme disk firmware gibi. Kendi sitesinden firmware 'ini indirip smart verisi atın.

Buyurun, bu arada GPU sürücüsünden şüphelenip eski sürücülerden birini yükledim. İlk başlarda RDR2'de herhangi bir problem yaşamazken bu sıralar ilk yükleme ekranında takılı kalıyor ama mavi ekran vermiyor, ve bu sefer de CS:GO'da ara sıra tam donmalar yaşıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Buyurun, bu arada GPU sürücüsünden şüphelenip eski sürücülerden birini yükledim. İlk başlarda RDR2'de herhangi bir problem yaşamazken bu sıralar ilk yükleme ekranında takılı kalıyor ama mavi ekran vermiyor, ve bu sefer de CS:GO'da ara sıra tam donmalar yaşıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
PSU'nuz nedir acaba? Marka model biliyorsanız yazarsanız sevinirim. Ya da güç kablosu veya fiş kaynaklı sorun yaşıyor musunuz diye kontrol edin.

Disk programlarına göre bir hata görünmüyor.
AMD sürücünüz hata vermiş aşağıdaki gibi güncelleyelim. Windows sürümünüze göre seçin. WHQL sürümünü indirin. DDU yardımıyla aşağıda anlattığımı baz alarak uygulayın.
- DDU kullanmak için rehberi takip edin.

- AMD Ekran kartı sürücünüzü verdiğim linkten son sürümü indirin. Bunun için linke girip search your product kısmınnın yanındaki yere tıklayıp grafik kartınızın modelini yazarak (Örnek RX580) alta doğru listelemeden seçin. Yazmaya başladıkça liste azalacak. Kendi kartınızı seçip alttan submit butonuna basarak yönlendirmesini sağlayın. Uygun Windows sürümünüzü seçip indirin.

İnternetsiz güvenli moda girmek için :
* Sisteminiz açılıyorsa çalıştır kısmına msconfig yazıp açılan sekmede üstten başlangıç kısmına tıklayıp alttan güvenli başlatma seçip en az seçin. Kaydedip çıkın.
* Yine sisteminiz açılıyorsa yeniden başlata eliniz shift tuşu basılı şekilde tıklayarak mavi menü gelene kadar bekleyin. Gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod f kaçtaysa o tuşa basın.
* Sistem açılmıyorsa (Sadece güvenli modda açılıyorsa) : Açılışta F8 sürekli basıp kurtarma seçenekleri ekranında başlangıç seçenekleri tıklayın. Gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod f kaçtaysa o tuşa basın.

Driver kaldırma ve tekrar driver yükleme işlemini internetsiz güvenli modda yapmalısınız.

Sorun devam ederse 1-2 sürüm eski driver deneyin. Hala sorun devam ediyorsa DDU ile kaldırıp bu sefer kendiniz kurmayın. Windows yüklesin. Hepsine rağmen sorun devam ediyorsa dönüş sağlarsınız.
Bunlardan sonra sorun devam ederse geri dönüş sağlayın. Yeni raporlarınız ile.

Son durumla ilgili dönüş yaparsınız.

PSU markası sanırım ZALMAN'dı ama modelini bilmiyorum, dediğiniz aşamaları yaptım. Şu anlık herhangi bir sıkıntı gözükmüyor, olursa yine buradan bilgilendiririm. Teşekkürler uğraşınız için.

PSU markası sanırım ZALMAN'dı ama modelini bilmiyorum, dediğiniz aşamaları yaptım. Şu anlık herhangi bir sıkıntı gözükmüyor, olursa yine buradan bilgilendiririm. Teşekkürler uğraşınız için.
Merhabalar, şu ana kadar sorun yaşadınız mı? Mavi ekran probleminizle ilgili son durum nedir? Çözüldüyse ilgili mesajı işaretlerseniz benzer sorun yaşayan diğer kullanıcılar için iyi olur :) İyi akşamlar.

@TroubleFear Probleminiz devam ediyor mu?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı