FX-9370 4000 TL Sistem Toplama

cagatayhankurt

Hectopat
Daha fazla  
Sistemi henüz toplamadım toplama aşamasındayım. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, benim için oyun odaklı değil (tabi azıcık oyun da oynayayım CS GO, GTA 5 orta ekran görüntüsünde) sistem performansı odaklı bir bilgisayar istiyorum. Genellikle kullandığım programlar Illustrator, Photoshop ve Indesign gibi Render işinin olduğu programlar, ek olarak mesela 20-30'a yakın Chrome sekmesi açık oluyor birsürü program açık oluyor. O yüzden 16MB'lık ve 4.4 GHz'li bir İşlemci tercih ettim 8 Çekirdek olması ve İntel'e göre ucuz olması da cabası. Fakat AMD işlemcileri öven var döven var pek anlayamadım neden böyle bir ayrım var neden AMD almalıyım veya neden İntel almalıyım? 3 Sene kadar sistemi aktif kullanacağım sonra evde durması yeterli.

1. Sistem bileşenleri uyumlu mu?
  2. Bu sistemden yukarıda bahsettiğim uygulamalar için yüksek performans alır mıyım?
  3. Parçaları yurtdışı ve yurtiçi en ucuz nerelerden olursa öyle toplayıp birleştirmeyi düşünüyorum, 4000 TL bütçe yazdım fakat ben bi yerden 4000 TL ye toplanmış PC yi değil de sağdan soldan 3000 TL'ye yakın alacağım.
  4. Bu sisteme 24" genelde tasarım için kullanacağım hangi Monitör'u önerirsiniz?

Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar yorumlarınızı bekliyorum bu PC beni muTLu eder mi sizce.
Şuan 8 GB RAM, 2 GB Ekran Kartı orta düzeyde bir Samsung Laptop kullanıyorum ve ekran küçüklüğü, Isınması ve bu yüzden sistem performansının düşmesi gibi sebeplerle masaüstü güzel bir sistem toplamak istiyorum.
  • AMD FX-9370 4.4 GHz, 16 MB, AM3+, 8 Çekirdekli, 220W BOX İşlemci (CPU Fan Yok)
  • MSI 990FXA Gaming, AMD 990FX, DDR3, 3X PCIExp, Socket 938 AM3+, 220W
  • KINGSTON 16 GB (2X 8GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL9 Hyperx Savage (HX316C9SRK2/16)
  • SEAGATE 1 TB HDD SATA III 64 MB 7200 rpm ST1000DM003
  • KINGSTON HyperX FURY 120GB 2.5 SATA III 500/500 Ssd Disk (SHFS37A/120G)
  • ASUS GTX 1050 Ti STRIX, 4GB, GDDR5, 128 bit Ekran Kartı (STRIX-GTX1050TI-O4G-GAMING)
  • AEROCOOL 750W 80+ Bronze KCAS Serisi Yarı Modüler PSU
  • AKASA Venom Atto 1150/1151, AM3/AM3+ Uyumlu 92mm İşlemci Soğutucusu
  • ASUS 24D5MT 24X Double Layer DVD-RW Siyah SATA
  • Dark N10 Kasa

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD FX almanızı tavsiye etmem. Yeni AMD işlemcileri bekleyin derim. Çok az kaldı zaten çıkmasına. Eğer performansı sizi memnun etmezse Intel alabilirsiniz. Ama piyasada rekabet olacağından dolayı fiyatların düşme ihtimali var. Gelelim neden FX alınmaz? Çok basit. FX serisi, çoklu çekirdek için tasarlanmış ama daha sonradan fazla elektrik yiyerek yüksek hızlara çıkarılmış ve pek işe yaramayan işlemcilerdir. Sadece bu kadar olsa iyi. Tasarımda da bazı hatalar. L2 önbelleği erişim sorunu bunlardan sadece birisi.

AMD FX almanızı tavsiye etmem. Yeni AMD işlemcileri bekleyin derim. Çok az kaldı zaten çıkmasına. Eğer performansı sizi memnun etmezse Intel alabilirsiniz. Ama piyasada rekabet olacağından dolayı fiyatların düşme ihtimali var. Gelelim neden FX alınmaz? Çok basit. FX serisi, çoklu çekirdek için tasarlanmış ama daha sonradan fazla elektrik yiyerek yüksek hızlara çıkarılmış ve pek işe yaramayan işlemcilerdir. Sadece bu kadar olsa iyi. Tasarımda da bazı hatalar. L2 önbelleği erişim sorunu bunlardan sadece birisi.

Anladım hocam Zen işlemcilerden bahsediyorsunuz galiba fiyatı biraz tuzlu olabilir Intel için istediğim performansa göre bir PC toplayabilirse bir üyemiz çok sevinirim

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı