FX 9370 için Sıvı soğutma veya işlemci fan tavsiyeleri

Cnegzo

Kilopat
İyi forumlar. Uzun yıllar kullandığım sıvı soğutucunun ömrünü doldurduğunu öğrendim. Yaklaşık 8 yıldır kullandığımı söylediğimde bilgisayarcı bu imkansız gibi bir şey dedi. Sanırım ben uzun süredir bozuk sıvı soğutucu ile ısınma problemi yaşıyordum. Velhasıl sıvı soğutucu çöpe gitti. Şu an stok fan gibi bir şey kullanıyorum oyunlarda %100 fan hızı ile 65-70 arasında seyrediyor. Yani oyunumu oynuyorum yük altında fakat FPS düşüşleri oluyor. Önerebileceğiniz bir sıvı soğutucu veya işlemci fanı var mı? Yeterli bir fan alsam haliyle işlemci sıcaklığı düşecek ve bu FPS düşüşleri kesilecek mi? Araştırdığım kadarıyla yorumlar kesilecek veya gözle görülür seviyede azalacak yönünde. Bu arada işlemcim AMD FX 9370 220W önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa hava akışı iyi olduktan sonra hava soğutma ve sıvı soğutma benzer performans verir.
120 mm PF 120 öneririm.

Teşekkürler. Kasa hava akışı iyi denemez aslında. Sıvı soğutucu sorunlu olduğundan çok yük bindiğinde arada kapanıyordu. Şuan stok fan ile oyun oynayabiliyorum ama fps düşüşleri yaşıyorum. Stok fan yerine bir sıvı soğutucu edinsem fps düşüşlerine son verebilir miyim acaba bilginiz var mı?

Teşekkürler. Kasa hava akışı iyi denemez aslında. Sıvı soğutucu sorunlu olduğundan çok yük bindiğinde arada kapanıyordu. Şu an stok fan ile oyun oynayabiliyorum ama FPS düşüşleri yaşıyorum. Stok fan yerine bir sıvı soğutucu edinsem FPS düşüşlerine son verebilir miyim acaba bilginiz var mı?

Sıcaklıktan ziyade başka bir problem olabilir yeni konu açınız kapanmalar ile ilgili.
Sıcaklık olayını çözer Silver stone markasından şüpheniz olmasın güzel bir markadır.

Sıcaklıktan ziyade başka bir problem olabilir yeni konu açınız kapanmalar ile ilgili.
Sıcaklık olayını çözer Silver stone markasından şüpheniz olmasın güzel bir markadır.

Kapanma problemim çözüldü ram- anakart her şey denendi. Uzun süredir problem yaşıyordum kapanmayla ilgili sorunun sıvı soğutucudan olduğunu anladık ve çöpe atıp stok fan taktık. Şuan stok fanı %100 hızla çalıştırdığımda 65-70 dereceleri görüyorum FPS dropları olmasa aslında sorun yok sürekli oyun oynuyorum. Merak ettiğim şey bu stok fan yerine bir sıvı soğutucu alsam fps düşüşlerinden kurtulmamı veya bu düşüşleri minimize etmemi sağlar mı? Stok fanın %100 hızda çıkardığı sesten söz etmiyorum bile uçuş pistindeyim sanki.

Kapanma problemim çözüldü ram- anakart her şey denendi. Uzun süredir problem yaşıyordum kapanmayla ilgili sorunun sıvı soğutucudan olduğunu anladık ve çöpe atıp stok fan taktık. Şuan stok fanı %100 hızla çalıştırdığımda 65-70 dereceleri görüyorum FPS dropları olmasa aslında sorun yok sürekli oyun oynuyorum. Merak ettiğim şey bu stok fan yerine bir sıvı soğutucu alsam fps düşüşlerinden kurtulmamı veya bu düşüşleri minimize etmemi sağlar mı? Stok fanın %100 hızda çıkardığı sesten söz etmiyorum bile uçuş pistindeyim sanki.
Sağlayacaktır 120 mm yeterli olacaktır.

Sağlayacaktır 120 mm yeterli olacaktır.

Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Alternatif olarak sıvı soğutucu veya fan tavsiyesinde bulunacaklar olursa çok makbule geçer. Sıvı soğutucu olarak Silverstone Pf120 Argb 120mm şeklinde bir ürün bulabildim. Bu ararada kasa vector 750 w ve yan kapağı yok hava akışı olamıyor haliyle

Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Alternatif olarak sıvı soğutucu veya fan tavsiyesinde bulunacaklar olursa çok makbule geçer. Sıvı soğutucu olarak Silverstone Pf120 Argb 120mm şeklinde bir ürün bulabildim. Bu ararada kasa vector 750 w ve yan kapağı yok hava akışı olamıyor haliyle
Dediğim sıvı soğutma iyidir bir yandan da teknoloji şans işidir.
Performans olarak sizi üzmez o soğutucu. Dediğim gibi kasa içi hava akışı yok ise ki yok dediniz hava soğutma beş para etmez.
200 TL daha veririm derseniz aynı modelin 240 mm versiyonunu alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı