FX 9590 Donma Sorunu

aliceceli

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar.
Yeni bir sistem topladım. Windows 10 64 yüklü.
İşlemci için SilverStone Tundra TD02-E Sıvı Soğutma mevcut kasada iki önde birtanede arkada fan bağlı ana kart ısı değerleri normal 32/37 arasında seyrediyor.
Fakat 6 bin tl verip aldıgım sistem 3kez birden bire donup kalıyor hiç bir işlem yapamıyorum reset atmazsam saatlerce donuk vaziyetde bekliyor.
Donma sorununu:
1.Aynı anda oficce yüklerken ve dosya kopyalama işlemi yaptıgımda.
2.Harici HDD sistemim HDD dosya kopyalarken
3.Ve kurtarma DVD yazarken aynı anda Youtube'den video yüklerken yaptı.

Sizce neden kaynaklanıyor olabilir? RAM işlemci HDD hangisi?
BIOS'da hiçbir işlem yapılmadı.

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır almayın diyoruz ama siz hala alıyorsunuz.Anakart beslemiyor.Bunu söylemekten gına geldi artık.Türkiye piyasasında da öyle bir anakart yok.Amazondan alabilirsin.

Başta 9590 ve 9370 olmak üzere FX serisi işlemcilerde çok dikkatli seçin lütfen.
200TL'lik kartla 9590 çalıştıranda gördüm ama işte olmaz her zaman :)
*ASUS Crosshair V Formula-Z
*Sabertooth 990FX
*Msı 990FXA
Türkiye pazarında 9590,9370 ve hatta 8350 için tavsiyemdir.
Bunlar dışında ya çalıştırırsın tam verim alamazsın o zaman da böyle bir işlemci almanın ne anlamı kalır ? ya da kalıcı hasarlar oluşabilir..
Ki bu yazdığım kartlarla bile tam verim alınmadığı söyleniyor :)

Amd işlemci kullanacaksan zen mimarisini bekle skylake ile yarişacak hatta geçecek diye söylentiler de var tek çekirdeği bayaği bi gelistiriyorlarmis yine 8 çekirdekli gelecek fakat tek çekirdeği skylake gibi olacak

Merhabalar . cevap veremedim kusura bakmayın .
Sistemi araştırma yaparak topladım. Fakat araştırmayapmak yetmiyor tecrübeli kullanıcıların görüşüde önemliymiş.
AMD fx-9590 ve Asus m5a99 x evo 2.0 stabil calışıyor sıkıntı yaşamazsın dediler.Daha oyun agır render programlar kullanmadan sorun yaşadım.
Cözüm için teşekkür ediyorum. burdaki bazı yorumlardan ve deneme yanılma yöntemiyle buldum.
Bios ekranında oc en yüksekte (5 mhz) ve fanlar (işlemci ve kasa fanları) çalışma modu turboda iken normal bir işlem yaparken bile donma yaşanıyor.
Bios ekranında oc normal (4,7-5.00 arası mhz) ve fanlar (işlemci ve kasa fanları) çalışma modu normal iken agır (dvd yazma, video izleme dosya kopyalama vb gibi) bir işlem yaparken nadiren donma yaşanıyor.
Bios ekranında oc düşük (4,7 altı) ve fanlar (işlemci ve kasa fanları) çalışma modu sesiz iken en agır işlemlerde bile donma olmuyor.

Bence güç işlemci için yetersiz kalıyor. düşük ayarlarda şimdilik kullanıyorum sorunsuz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı