FX 9590 donma sorunu

İsa Duman

Hectopat
Daha fazla  
Selam abi. Ben bilgisiyar topladım 1 ay oldu topladığım günden beri bilgisiyar donuyor. Kendini kitliyor kasma yok kapanma yok ama sadece donuyor res atmayınca da düzelmiyor. Res attıktan sonra 30 dakika içinde tekrar kitleniyor ve böyle devam ediyor. İnanın bilgisiyardan hiç tat almıyorum. Soğudum bile bu konu hakkında bana yardımcı olursanız çok sevinirim !
Parçalar;
  • ANAKART : SABERTOOTH 990FX R2.0
  • İŞLEMCİ : AMD FX 9590 4.7 16 MB 220W FANI ; AKASA VENOM INTEL 775,.. AM2/AM2+/AM3...
---
  • RAM 8 GB DDR3 1600 MHZ HI LEVEL X2
  • SSD SAMSUNG 750 EVO 250 GB 2.5G
  • EKRAN KARTI GIGABYTE NVIDIA GTX 750Tİ 4 GB DDR5 128 BİT
  • HARDDISK TOSHIBA 1 TB 720 RPM 32 MB HARDDİSK
  • POWER 750 WOLT

Sorunu çözerseniz teşekkürler.
NOT ! BIOS ayarlarını youtube'den aynı anakart ve işlemciye göre yaptım fakat hala donmakta işletim sistemim Windows 10 Pro.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklıklar ne durumda?

Toplayalı 1 ay mı oldu? Daha önce neredeydin?
Kasanın içinde trafo merkezi var. Soğutman yeterli değilse donmalar bundan olabilir. Hem FX işlemci üstüne üstlük 9590 gibi verimsiz enerji düşmanı bir işlemci. Paranıza yazık olmuş. Neyse...
Bir de HD Tune ile HDD'yi taratın.

O anakart sıkıntı cıkartıyordu 2012 senesinde olması laZım ben de dizdim 9590 sistem adamlarda orda bana o kartı aldırtı soğutucu fılan canavar gibiydi ama 30 dakika bazen 15 dakika gecmeden sistem kilitti 20 kg kasayı taksi koyup götürdüm ve sorun anakartta yanlıs hatırlamıyorsam anakart yeterli güç mü ne veremiyormus Vatandan almıstım ben ozmn faturayı bulabılırsem bakarım ama aynıı kart olması lazım
Ben bakamamıstım ozmn bıos güncel mi bak varsa güncellemesi yükle

@İsa Dumann Hocam moralinizi bozmak niyetinde degilim ancak paraniz cop olmus :(. @Recep Baltaş Dedi ki FX 9XXX serisini almanin hic bir mantigi yok hic. Trafo koymussunuz resmen sistemin icine. Toplayali 1 ay oldu dediniz. Hem FX 9590 secmeniz buyuk hata hem de 1 aylik sisteme GTX 750 TI koymussunuz. En buyuk hataniz da bu ekran kartini almak olmus. Neyse...
Sorununuz hakkinda pek bilgim yok.
Bu arada illa AMD sistem almak istiyordunuz o zaman keske RYZEN'i bekleseydiniz.

Güç kaynağı 750w ama ne? Everest falansa gücü kesik kesik veriyordur sistem kendini koruma amaçlı kapatıyordur.

Sıcaklık değerleri ne? 9590'ı elektrikli soba niyetine kullanabilirsiniz, o kadar ısınıyor. Stok soğutucu iyi havalandırılmayan bir sistemde işlemciyi soğutamıyordur.

Ya da @faat arkadaşın dediği gibi anakartta sorununuz.

Keşke sorunu belirtmek için üye olmak yerine sistemi almadan önce üye olsaydın. FX9590 hadi neysede ona seçtiğin anakartta baya pahalı ben düşmanıma tavsiye etmem bu sistemi. Anakartı garantisi devam ediyor iken aldığın yere geri gönder derim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı