FX 9590 ve R9 290 Tabanlı Sistemde Donma Sorunu

sertan1o

Hectopat
Daha fazla  
Selamun aleyküm arkadaşlar. GTA V kurdum ve 50 FPS alıyorum. Oyunun başında biraz ilerledim bir baktım oyun dondu. Görüntü var ama ne fare işlem görüyor ne de klavye. Resmen kitlendi yani. Daha öncede taşınabilir hard diskten oyun kopyalanırken Firefox'dan bilardo oyununu açınca da ekran yine kitleniyor. Sistem özelliklerim;

• AMD FX 9590
  • Asus V Croshair Formula Z
  • Saphire Readon R9 290 Tri-X 4 GB
  • Seagate 1 TB 7200 RPM
  • Cooler Master 550 watt 80 Gold Plus Power Supply

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sisteme 550W PSU mu ? Hocam sistemi ne zaman topladınız? Bence sorun PSU'da, yetersiz geliyor.

Bu sistemi siz kendiniz aldıysanız PC konusunda tecrübeniz yetersiz. Eğer biri sattı ise sizi kazıklamış.

Saphire tavsiye ettiğim bir marka değil. 550W PSU da bu sistem için yetersiz. PSU'yu Upgrade edin. Sorun devam ederse ekran kartı arızalıdır ki Saphire'in arıza olması çoook doğal karşıladığım bir durum artık.

Recep Bey sırf siz dediniz diye Zalman'ın 700 wattlık PSU'sini GTA 5'te denedik, bir süre sonra kilitlendi yine =)) Bir de ekran kartında da arıza olabileceğini söylemiştiniz ama ultra ayarlarda 50 FPS alıyorum.

Ne kadar RAM var ve frekansları neler? Yani sonuçta FX serisi işlemciler hem güç tüketimi hem de sistem dosyasını bol kepçeden kullanmada en iyi olmaya adaylar. Tabi bunun yanında verdikleri performans ise ahım şahım olmuyor.
Soruna döner isek. Windows orjinal mi? Ne tür torrent programları kullanıyorsunuz? Hangi virüs programı yüklü? Arka planı sömüren uygulamalar fazla mı? Bir de tıkandığında disk ışığı ne durumda oluyor? Bunların cevabını alalım.

O güç kaynağı tam besleyemez. Bırak 50 FPS aldığınızı, açmasına dua et.

8 GB RAM 1600 MHz. Windows orijinal değil ama onunla alakası yok. uTorrent kullanıyorum. Antivirüs programı kullanmıyorum. Arka plan gayet normal. Bir de hangi disk ışığından bahsediyorsunuz? Nerde oluyor bahsettiğiniz ışık?

O güç kaynağı tam besleyemez. Bırak 50 fps aldığınızı, açmasına dua et.
Kaç watt ile test edelim peki ?Bu arada sorunun PSU'da olduğuna emin misiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…