FX 9590 ve R9 290 Tabanlı Sistemde Donma Sorunu

sertan1o

Hectopat
Daha fazla  
Selamun aleyküm arkadaşlar. GTA V kurdum ve 50 FPS alıyorum. Oyunun başında biraz ilerledim bir baktım oyun dondu. Görüntü var ama ne fare işlem görüyor ne de klavye. Resmen kitlendi yani. Daha öncede taşınabilir hard diskten oyun kopyalanırken Firefox'dan bilardo oyununu açınca da ekran yine kitleniyor. Sistem özelliklerim;

• AMD FX 9590
  • Asus V Croshair Formula Z
  • Saphire Readon R9 290 Tri-X 4 GB
  • Seagate 1 TB 7200 RPM
  • Cooler Master 550 watt 80 Gold Plus Power Supply

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak torrent programını arkaplan'da açık durmasın. Düzgün bir tane virüs programı yükle ve tam tarama yap. Windows çakma tamam ama ne ile etkinleştirildi.
Disk ışığı kasanın üstünde oluyor. Kırmızı yanar genelde.
Fx 9590 ve 290 modelini kombine almayı siz mi düşündünüz yoksa birisimi önerdi. Yada bilgisayarcı filan mı toplayıp verdi. Sistem resmen elektrik canavarı olmuş. Birde fx 9590 modelinin tek çekirdek performansı düşük. Yani tek çekirdeğe çok yük biner ise takılabilir. >:)

@sertan1o Güç kaynağınız düşük olunca bileşenlerin kullandığı enerjinin düşük olacağını mı düşünüyorsunuz ? Kasayı toplarken düşünmeniz gerekiyordu elektrik tüketimini, daha sonra değil. Sorununuza gelince; Sistemi farklı bir ram ile test etme şansınız var mı ?

İlk olarak torrent programını arkaplan'da açık durmasın. Düzgün bir tane virüs programı yükle ve tam tarama yap. Windows çakma tamam ama ne ile etkinleştirildi.
Disk ışığı kasanın üstünde oluyor. Kırmızı yanar genelde.
Fx 9590 ve 290 modelini kombine almayı siz mi düşündünüz yoksa birisimi önerdi. Yada bilgisayarcı filan mı toplayıp verdi. Sistem resmen elektrik canavarı olmuş. Birde fx 9590 modelinin tek çekirdek performansı düşük. Yani tek çekirdeğe çok yük biner ise takılabilir. >:)
Biraz bilgim var, torrent programı kapalı. Virüsle ilgisi yok çünkü PC'ye ilk olarak Win 8.1 kurmuştum. Taşınabilir hard diskten kopyalama yapıyordum sorun yoktu ama kopyalama bitene kadar Face'ten bilardo oynayaym dedim oyun bi açıldı kilitlendi PC. Tabii 2 kere denedim yine kilitlendi. Üçüncüsünde hiçbir uygulama açmadan denedim kopyalama oldu başarılı bir şekilde. Bu arada işlemciye neden tüm yük tek çekirdeğe yükleniyor ki?

@sertan1o Güç kaynağınız düşük olunca bileşenlerin kullandığı enerjinin düşük olacağını mı düşünüyorsunuz ? Kasayı toplarken düşünmeniz gerekiyordu elektrik tüketimini, daha sonra değil. Sorununuza gelince; Sistemi farklı bir ram ile test etme şansınız var mı ?

Hayır Fatih Bey, o şekilde düşünmüyorum tabii ki de ama RAM'i Recep Bey'in de kullandığı Memteset64 programıyla test ettim, yaklaşık 50 dk sürdü ama bir tane bile error vermedi. Zaten yarın tüm parçaları değişip test edeceğiz.

Silinen üye dedi:
Sorun fazla güç çekmesinden bahsettim oyun orjinal değilse bu tip takılmalar olabilir diye düşünüyorum. Oyunu açtığınızda arka plandaki uygulamaları tamamen kapatın. Bilgisayarını antivirüs ile test et belki virüs etkiliyor olabilir.
Şöyle söyleyeyim, dediklerinizle hiçbir ilgisi yok. GTA V'de ilk bölümde aynı yerde kilitleniyor. PES 2015'te bir saat oynadıktan sonra kilitleniyor ama elbette ki sorunun zamanla bir ilgisi yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende de var işlemci aynı diğer parçalar farklı. Başka forumlara ve buradaki konulara bakarsan 9590 işlemci ile bu sorunu yaşayan çok fazla kişi var bu da demektir ki sorun işlemcide anlayan biri varsa çözsün şunu oyun oynayamıyorum.

Aynı sorun bende de var işlemci aynı diğer parçalar farklı. Başka forumlara ve buradaki konulara bakarsan 9590 işlemci ile bu sorunu yaşayan çok fazla kişi var bu da demektir ki sorun işlemcide anlayan biri varsa çözsün şunu oyun oynayamıyorum.

hocam çözümü basit garantisi devam ediyorsa aldığın yere veriyorsun kilitleniyor diye. zaten 20 gün bekledikten sonra iade kuponu verdiler o fiyata ben fx 8350 ve hyper212 evo aldım

hocam çözümü basit garantisi devam ediyorsa aldığın yere veriyorsun kilitleniyor diye. zaten 20 gün bekledikten sonra iade kuponu verdiler o fiyata ben fx 8350 ve hyper212 evo aldım
Gerçekten çok saol bu bilgilendirme için. Peki iade kuponu verildikten sonra anakart ile işlemciyi intel olarak değiştirsem kabul ederler mi?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı