FX 9590 ve R9 290 Tabanlı Sistemde Donma Sorunu

sertan1o

Hectopat
Daha fazla  
Selamun aleyküm arkadaşlar. GTA V kurdum ve 50 FPS alıyorum. Oyunun başında biraz ilerledim bir baktım oyun dondu. Görüntü var ama ne fare işlem görüyor ne de klavye. Resmen kitlendi yani. Daha öncede taşınabilir hard diskten oyun kopyalanırken Firefox'dan bilardo oyununu açınca da ekran yine kitleniyor. Sistem özelliklerim;

• AMD FX 9590
  • Asus V Croshair Formula Z
  • Saphire Readon R9 290 Tri-X 4 GB
  • Seagate 1 TB 7200 RPM
  • Cooler Master 550 watt 80 Gold Plus Power Supply

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce HDDTune ile bir HDD testi gerçekleştirin. Daha sonra Memtest86+ ile RAM lerinizi test edin. Sonrasın da Prime95 ile işlemcinizin stabil olup olmadığını kontrol edin. Aynı zaman da sıcaklıkları da tabiki.

Gerçekten çok saol bu bilgilendirme için. Peki iade kuponu verildikten sonra anakart ile işlemciyi intel olarak değiştirsem kabul ederler mi?

rica ederrim. Vatandan aldıysan eğer iade kuponu verilirse zaten vatan'da olan istediğin ürünü alabilirsin o fiyata.yada daha pahalı birşey alacaksın diyelim iade kuponundaki fiyat + üstüne para veripte alabilirsin

Bilgisayarı vatan bilgisayara göndericeğim ve geçici olarakta sorunu çözdüm. BİOS ayarlarından işlemci GHZ'sini 4.7'den 3.0'a düşürdüm ve hiç donmadı. Geçici olarak böyle idare edeceğim. Başkaları da bu şekilde düzeltip idare edebilir. Bilgisayar donduktan sonra olay günlüğüne bir bakıp orada yazan hatayı internete yazarak da çözme ihtimaliniz olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…