Yorumunuz için teşekkür ederim. Fakat tabloda AMD daha iyi gözüküyor, Intel'i seçmenizin nedeni nedir acaba?İkisi arasinda seçim yapılacaksa kesinlikle i7 7700k, ama i5 8600k gümbür gümbür geliyor ve oyun performansı gerçekten çok yüksek.
FM3+ soket şu an ölmüş durumda ve tek çekirdek performans açısından bakmak lazım.Yorumunuz için teşekkür ederim. Fakat tabloda AMD daha iyi gözüküyor, Intel'i seçmenizin nedeni nedir acaba?
Eğer sadece oyun oynanacak ise i5 oyun, hem oyun hem de render yapılacaksa Ryzen.Peki Ryzen 5 ile Intel i5 hakkında düşünceleriniz neler? Bir gamer PC'sine göre hangisi tercih edilmeli?
Peki Ryzen 5 ile Intel i5 hakkında düşünceleriniz neler? Bir gamer PC'sine göre hangisi tercih edilmedi?
Bir de 600 TL altı işlemci önerebilir misiniz?Eğer Ryzen 5 serisi ile i5 7.seri ve altını karşılaştırıyor isek ben Ryzen serisini tercih ederim. 4 çekirdek artık sınır noktası oldu. Sanal çekirdeklerin farkları bariz ortada. İşlemci kullanımının AAA oyunlarda %80-100 arasında olması çok rahat ettirmiyor beni açıkçası. Çoklu çekirdekte çekirdek sayısının daha fazla olmasından dolayı AMD Ryzen önde fakat tek çekirdekte İntel elbetteki daha güçlü. Çoklu çekirdeğin önemi arttığı için ben AMD Ryzen'ı tercih ederim. Ayrıca render gibi bazı işlemlerin çoğunda AMD Ryzen üstün.
i3 8100 bütçeniz var ise z370 anakart, yoksa 2018'i beklerseniz daha az fiyata bir anakart alabilirsiniz.Bir de 600 TL altı işlemci önerebilir misiniz?
Çok teşekkürler cevabınız için ama ASUS markasını seviyorum. MSI'dan bir eksiği var mı anakart piyasasında?i3 8100 bütçeniz var ise z370 anakart, yoksa 2018'i beklerseniz daha az fiyata bir anakart alabilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.