FX 9590 vs i7 7700K

• Konuyu başlatan rheax
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 1.964

rheax

Hectopat
Daha fazla  
İşlemci almak istiyorum ve sitede gezinirken gözüme bu çarptı. Sizce hangisini almak daha mantıklı?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    7 KB · Görüntüleme: 267
İkisi arasinda seçim yapılacaksa kesinlikle i7 7700k, ama i5 8600k gümbür gümbür geliyor ve oyun performansı gerçekten çok yüksek.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi arasinda seçim yapılacaksa kesinlikle i7 7700k, ama i5 8600k gümbür gümbür geliyor ve oyun performansı gerçekten çok yüksek.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Fakat tabloda AMD daha iyi gözüküyor, Intel'i seçmenizin nedeni nedir acaba?

AMD'nin yıllar önce çıkardığı çok eski fazla güç harcayan nm'si yüksek kağıtta güçlü gerçekten yaşlı işlemcisini almak istersiniz yoksa kağıt üzerinde güçsüz gözükse de çekirdekleri yeni nm'si düşük daha az güç harcayıp verimli ve performanslı işlemcisini almak istersiniz? Ayrıca AMD tarafında yeni sayılan Ryzen işlemcileri de düşünebilirsiniz. Yeni çıkacak olan 8.nesil İntel işlemcileri de bekleyebilirsiniz.

Peki Ryzen 5 ile Intel i5 hakkında düşünceleriniz neler? Bir gamer PC'sine göre hangisi tercih edilmeli?

Yorumunuz için teşekkür ederim. Fakat tabloda AMD daha iyi gözüküyor, Intel'i seçmenizin nedeni nedir acaba?
FM3+ soket şu an ölmüş durumda ve tek çekirdek performans açısından bakmak lazım.
Peki Ryzen 5 ile Intel i5 hakkında düşünceleriniz neler? Bir gamer PC'sine göre hangisi tercih edilmeli?
Eğer sadece oyun oynanacak ise i5 oyun, hem oyun hem de render yapılacaksa Ryzen.

Bir de i5 8600k önerimdir. Ve güzel bir soğutucuyla mükemmel bir performans alırsınız.

Peki Ryzen 5 ile Intel i5 hakkında düşünceleriniz neler? Bir gamer PC'sine göre hangisi tercih edilmedi?

Eğer Ryzen 5 serisi ile i5 7.seri ve altını karşılaştırıyor isek ben Ryzen serisini tercih ederim. 4 çekirdek artık sınır noktası oldu. Sanal çekirdeklerin farkları bariz ortada. İşlemci kullanımının AAA oyunlarda %80-100 arasında olması çok rahat ettirmiyor beni açıkçası. Çoklu çekirdekte çekirdek sayısının daha fazla olmasından dolayı AMD Ryzen önde fakat tek çekirdekte Intel elbetteki daha güçlü. Çoklu çekirdeğin önemi arttığı için ben AMD Ryzen'ı tercih ederim. Ayrıca render gibi bazı işlemlerin çoğunda AMD Ryzen üstün.

Eğer Ryzen 5 serisi ile i5 7.seri ve altını karşılaştırıyor isek ben Ryzen serisini tercih ederim. 4 çekirdek artık sınır noktası oldu. Sanal çekirdeklerin farkları bariz ortada. İşlemci kullanımının AAA oyunlarda %80-100 arasında olması çok rahat ettirmiyor beni açıkçası. Çoklu çekirdekte çekirdek sayısının daha fazla olmasından dolayı AMD Ryzen önde fakat tek çekirdekte İntel elbetteki daha güçlü. Çoklu çekirdeğin önemi arttığı için ben AMD Ryzen'ı tercih ederim. Ayrıca render gibi bazı işlemlerin çoğunda AMD Ryzen üstün.
Bir de 600 TL altı işlemci önerebilir misiniz?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı