FX Sisteme SSD Gerekir mi ?

hakean

Hectopat
Yer
Kütahya
Herkese merhabalar. Şuan kullandığım Amd Fx tabanlı sistemim için sizce ssd gerekirmi, + ları ve - leri sizce nelerdir? Gözle görülür bir performans sağlayabilir miyim? Sistem;
AMD FX 8150
8Gb Tek Slot 1333Mhz Ram
Sapphire HD7770 GHz Edition
630 W Rms Powersupply
Gigabyte GA-970A-DS3
Dark Orion Kasa
WD 1TB 7200Rpm 64 Mb Cache HDD
Asus Xonar DGX...

SSD'nin işlemciyle hiç bir alakası veya bağlantısı yok. SSD her sistem için en kötüsünden tut en iyisine kadar ihtiyaç bir parçadır. Performansını her halükarda göreceksin.

SSD diskin sadece artıları var eksileri yok, artılarına bu videodan bakabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ana depolama birimleri genellikle sistem açılışlarında, program yüklemelerde ve data transferlerinde önem taşımaktadır.
SSD almakla bilgisayarın daha hızlı açılacak, daha hızlı programlara erişecektir. Ancak oyun ya da programı çalıştırdıktan sonra pek etkisi olmayacaktır.

Evet. Oyunlarda fark var sadece performans varkı yok, SSD'nin oyunlarda Loading kısmı vardır ya her oyunda o kısımda daha az beklersin.

Oyunların Loading kısmında iş sabit disklere düşer, Loading yazısında oyun yüklenir ve Sabit Diskin bir işlem yapar, ancak SSD daha hızlı olduğu için doğal olarak bu işlemi daha kısa sürede gerçekleştirir ve daha az beklemek zorunda kalırsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'lerin en büyük dezavantajları, hücresel ölüm olayıdır.
Yani bir SSD her format atıldığında, program yüklenilip kaldırıldığında ve hatta defrag edildiğinde ömründen kaybedecektir.
Firmalar bu ömrü nihayet kullanılabilir uzunlukta verseler de tatbikatta çok daha az ömürlü SSD'ler e de rastlamışımdır.

SSD'lerin en büyük dezavantajları, hücresel ölüm olayıdır.
Yani bir SSD her format atıldığında, program yüklenilip kaldırıldığında ve hatta defrag edildiğinde ömründen kaybedecektir.
Firmalar bu ömrü nihayet kullanılabilir uzunlukta verseler de tatbikatta çok daha az ömürlü SSD'ler e de rastlamışımdır.

Bu süre 5 yıla kadar çıktı. SSD'nin ömrü bu kadar küçümsenmemeli. Normal bir HDD bile sürekli veri yazıp sildiğinde 5-6 yıl ömrü oluyor...

Bu süre 5 yıla kadar çıktı. SSD'nin ömrü bu kadar küçümsenmemeli. Normal bir HDD bile sürekli veri yazıp sildiğinde 5-6 yıl ömrü oluyor...

Yanılıyorsun, HDD'ler bu kadar cacık bileşenler değil yavaş ama sağlam. Bende 80 GB HDD var ve söküp parçaladım ellemediğim yeri kalmadı sonra toplayıp kullanmaya devam ettim. Alalı 6 yıl falan oldu.

HDD'lerin ömrü 6 yıldan daha fazla olur genelde. Benim 6. yılım ve tık bile demeden kullanıyorum. Bu gidişle bir 6 sene daha kullanırım gibime geliyor.
Kurallarına uygun kullanıldıktan sonra SSD'de uzun bir süre kullanılabilir.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı