FX X6 6350 işlemci kullanımı aralığı yüzde kaç olmalı?

Makaleler
9
Merhabalar, oyunlarda ısınıp kapanma problemi yaşadığım için stres testi yapıp CPU ve GPU sıcaklıklarını kontrol etmek istedim. Boştayken işlemci kullanım aralığı otomatik %5-10 arası olacak şekilde ayarlanmıştı. Bu değerleri boşta %80-%80 yaptığım zaman sıcaklık değerleri değişmedi. Aşağıdaki değerler, sistem boştayken hesaplanmıştır.

OCCT5.5.6_qOgxMHELVm.png

OCCT5.5.6_AluHMscTGw.png

OCCT5.5.6_TNbG0FmxbV.png

Burada sormak istediğim birkaç soru var:

1- Benim dikkate almam gereken değer "CPU" değeri mi yoksa "cores" değeri mi?
2-Boştayken ve oyundayken CPU kullanım aralıklarım yüzde kaç olmalı?
3-Güç seçeneklerinden işlemci kullanımını %80 - %80 arası yaptığım halde neden OCCT uygulaması %15'lerde gösteriyor?

Sistem:

• FX X6 6350.
  • M5A97LE r2.0.
  • Cooler Master RC-430 500W.

Not: İşlemci soğutucu sipariş ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1. CPU sıcaklığı önemlidir, zaten CPU çok sıcak olmaz ise çekirdeklerde ısınmayacaktır.
2. her sistemde aynı olmuyor, işlemciniz 6 çekirdekli olmalıydı. Yani tahminen %5-10 arası kabul edilebilir, tabii anlık olarak daha yüksek kullanım görmeniz normal o yüzden çok kafaya takmamanızı öneririm.
3. Neden öyle bir ayar yaptınız? Bence normal hali daha mantıklı olacaktır, ek olarak güç seçeneklerinden yüksek performansı seçebilirsiniz. FX serisini bilmiyorum, lakin eğer AMD'nin güç seçeneği var ise onu kullanmanızı tavsiye ederim.
Son olarak şunu eklemeyi isterim ki, eğer işlemcinizi başarılı bir şekilde soğutabilirseniz. Stok soğutucudaki gibi yüksek sıcaklığa ulaşınca, düşük frekansta çalışıp canınızı sıkmaz. Ek olarak almış olduğunuz soğutucu şu anki dönemde çok çok iyi, nice günlerde kullanmanız dileğiyle :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı