FX X8 8150 ve R9 380 Uyumu

JuWeNeL

Decapat
Arkadaşlar merhaba,

Sisteme uzun zamandan beri dokunmuyorum. Ekran kartım yeni oyunlarda sorun çıkarmaya başladığı için değiştirmek istiyorum. İşin aslı uzun zamandan beri piyasayı da takip etmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim. Benim esas sorunum Tencent Game üzerinde PUBG mobile oynarken kasma ve donmalar. Ekran kartımı Asus Radeon R9 380 Strix Gaming 4GB GDDR5 olarak upgrade düşünüyorum. Ama işlemci ve ekran kartı arasında bir dar boğaz sorunu veyahut başka bir problem yaşar mıyım? Uzun lafın kısası yapmak istediğim iş doğrumu? Oc yapmak gerekir mi? Yapmam gereken ve yapmamam gerekenler nelerdir?

İşlemci: AMD FX X8 8150 Soket AM3+ 3.6GHz 16MB Cache 32nm
Anakart: MSI 970 GAMING AMD 970+SB950 AM3+ DDR3
RAM: 20GB DDR3-1600 4+4+4+8
Kasa: Power Boost JBST-VKG1008 Gaming
Power: FSP FSP700-60AHBC 700W AKTIF PFC 85+
Mevcut Ekran kartı: Zotac GTX760 GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ekran kartı için fiyat makul duruyor fakat elinizdeki kart ile çok da fazla bir farkı yok. Daha düşük bir kartınız olsa tercih edilebilirdi sanki ama biraz gereksiz bir yükseltme gibi duruyor bence.
Arkadaşlar merhaba,

Sisteme uzun zamandan beri dokunmuyorum. Ekran kartım yeni oyunlarda sorun çıkarmaya başladığı için değiştirmek istiyorum. İşin aslı uzun zamandan beri piyasayı da takip etmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim. Benim esas sorunum Tencent Game üzerinde PUBG mobile oynarken kasma ve donmalar. Ekran kartımı Asus Radeon R9 380 Strix Gaming 4GB GDDR5 olarak upgrade düşünüyorum. Ama işlemci ve ekran kartı arasında bir dar boğaz sorunu veyahut başka bir problem yaşar mıyım? Uzun lafın kısası yapmak istediğim iş doğrumu? Oc yapmak gerekir mi? Yapmam gereken ve yapmamam gerekenler nelerdir?

İşlemci: AMD FX X8 8150 Soket AM3+ 3.6GHz 16MB Cache 32nm
Anakart: MSI 970 GAMING AMD 970+SB950 AM3+ DDR3
RAM: 20GB DDR3-1600 4+4+4+8
Kasa: Power Boost JBST-VKG1008 Gaming
Power: FSP FSP700-60AHBC 700W AKTIF PFC 85+
Mevcut Ekran kartı: Zotac GTX760 GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1
Hocam ilk olarak o kadar RAM gereksiz olmuş. Kasa kaliteli ama fazla ısınmıyorsa sorun yok. R serisi ekran kartları çabuk yıpranıyor, yani ömürleri kısa oluyor. Size önerim bence yeni sisteme geçmelisiniz. DDR4 gerekli gibi görünüyor.
Ve geçmek istediğiniz ekran kartı fazla güçlü ekran kartı değil ki. GTX 760`dan 10-15FPS daha fazla veriyor sadece. Yani bence değmez.
GTX 1650 iyi bir seçim olur ama işlemciniz çok eski.
PUBG Mobile için GTX 960 veya GTX 1050 alabilirsiniz. 500-700TL arası fiyat civarı.

Son düzenleme:
Gönül ister tabikide DDR4 ama tabiki eldeki imkanlarla zor, seneye düğünüm var o yüzden ilk etapta yeni sistemi eledim. Ztn eskisi kadar çok bilgisayarda oturmaya ve oyun oynamaya vakit olmuyor. Konumuza gelirsek, elimde çok fazla RAM vardı bende taktım kasaya. Kasamdaki hava sirkülasyonu güzel ve iyi desteklenmiş bir biçimde. O yüzden ısınma sorunu yaşamıyorum. Sıvı soğutmamda var. Almayı düşündüğüm ekran kartımıda arkadaşımdan alacağım o yüzden bu ekran kartını alsam mı almasam mı?

Gönül ister tabikide DDR4 ama tabiki eldeki imkanlarla zor, seneye düğünüm var o yüzden ilk etapta yeni sistemi eledim. Ztn eskisi kadar çok bilgisayarda oturmaya ve oyun oynamaya vakit olmuyor. Konumuza gelirsek, elimde çok fazla RAM vardı bende taktım kasaya. Kasamdaki hava sirkülasyonu güzel ve iyi desteklenmiş bir biçimde. O yüzden ısınma sorunu yaşamıyorum. Sıvı soğutmamda var. Almayı düşündüğüm ekran kartımıda arkadaşımdan alacağım o yüzden bu ekran kartını alsam mı almasam mı?
Bütçe ne kadar ?

Arkadaşımdan alacağım için Asus Radeon R9 380 Strix Gaming 4GB GDDR5 kart 500 TL istiyor benden. Banada makul geldi. Siz konuyu bilen arkadaşlara danışmak istedim.

Ekran kartı için fiyat makul duruyor fakat elinizdeki kart ile çok da fazla bir farkı yok. Daha düşük bir kartınız olsa tercih edilebilirdi sanki ama biraz gereksiz bir yükseltme gibi duruyor bence.

Çözüm
O zaman sizce bu kart yerine almam gereken kart nedir peki? İşlemcim teknoloji olarak eskimeye başladı artık. Alacağım hangi kart darboğaz sıkıntısı yaşatmadan beni tatmin edebilir? DDR4'e geçme gibi bir lüksüm yok çünkü. 1050ti Tarzı bi kart yada daha yükseği benim sistemimde tam donanım çalışması mümkünmüdür ki?

Şuanki aldığım değerler bunlar. Darboğaz olayı budur değil mi ?
Adsız.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı