Yorum için teşekkür ederim. Aslına bakarsanız biraz önce biraz abartıp farklı bir parça listesi oluşturdum biraz daha masrafla daha güzel ve geleceğe yönelik oldu sanki ancak tabi yoruma açık bir durum.
Parça Listesi :
VATAN COMPUTER - CORSAIR - GRAPHITE SER
VATAN COMPUTER - SEAGATE - 3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk - Dahili Harddisk
VATAN COMPUTER - CORSAIR - 8GB (2x4GB) Vengeance Pro DDR3 1866MHz CL9 Siyah So
VATAN COMPUTER - CORSAIR - 120GB Force 3 GT Serisi Sata 3.0 SSD (555MB Okuma / 515MB Yazma) - Solid State Disk
VATAN COMPUTER - CORSAIR - Hydro Serisi
VATAN COMPUTER - ASUS - HD7950 DirectCU II TOP GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kart
VATAN COMPUTER - AMD - FX X8 8350 Soket AM3+ 4GHz 16MB Cache 32nm
VATAN COMPUTER - ASUS - CROSSHAIR V FORMULA-Z 990FX/SB950 AM3+ DDR3 2400MHz(O.C.) SATA3.0 USB3.0 Anakart - Anakart
VATAN COMPUTER - CORSAIR - CX SER
VATAN COMPUTER - ASUS - 27" VE278H GEN
VATAN COMPUTER - LOGITECH - G710+ MECHANICAL GAMING KEYBOARD - TR LAYOUT - Klavye
Logitech G500S KABLOLU LASER GAMING MOUSE 910-003604 Mouse
Kasa+PSU biraz fazla gibi ama yinede karar senin 400R işini rahat görür. Sağlam OC yapacaksan ve meraklı isen sıvı soğutma + Crosshair V Formula gibi bir soğutucu/anakart tercih et ama yinede sana kalmış. Sonuçta ASUS M5A99FX PRO R2.0 anakartı ile de 4.8GHz civarına (hatta 5.0GHz yapanlar var) fakat yinede eline geçecek olan FX işlemcisinin 'kalitesi' de önemli. Diğer parçalarına karışmıyorum ihtiyaç ve zevk meselesi. Sistemi yeniden yapılandırırsan GTX 770 gibi bir kart alabilirsin.
7950 candırFakat AMD ' nin kartları çıktığında 7950 bir nebze düşecektir.Fakat satarken sıkıntı yaşamazsın gibime geliyor ? Sizce ??*
Yorum için teşekkür ederim. Aslına bakarsanız biraz önce biraz abartıp farklı bir parça listesi oluşturdum biraz daha masrafla daha güzel ve geleceğe yönelik oldu sanki ancak tabi yoruma açık bir durum.
Parça Listesi :
VATAN COMPUTER - CORSAIR - GRAPHITE SER
VATAN COMPUTER - SEAGATE - 3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk - Dahili Harddisk
VATAN COMPUTER - CORSAIR - 8GB (2x4GB) Vengeance Pro DDR3 1866MHz CL9 Siyah So
VATAN COMPUTER - CORSAIR - 120GB Force 3 GT Serisi Sata 3.0 SSD (555MB Okuma / 515MB Yazma) - Solid State Disk
VATAN COMPUTER - CORSAIR - Hydro Serisi
VATAN COMPUTER - ASUS - HD7950 DirectCU II TOP GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kart
VATAN COMPUTER - AMD - FX X8 8350 Soket AM3+ 4GHz 16MB Cache 32nm
VATAN COMPUTER - ASUS - CROSSHAIR V FORMULA-Z 990FX/SB950 AM3+ DDR3 2400MHz(O.C.) SATA3.0 USB3.0 Anakart - Anakart
VATAN COMPUTER - CORSAIR - CX SER
VATAN COMPUTER - ASUS - 27" VE278H GEN
VATAN COMPUTER - LOGITECH - G710+ MECHANICAL GAMING KEYBOARD - TR LAYOUT - Klavye
Logitech G500S KABLOLU LASER GAMING MOUSE 910-003604 Mouse
Bütçe kısıtlıysa:
- Kasa VATAN COMPUTER - CORSAIR - CARBIDE SER
- Bellek VATAN COMPUTER - CORSAIR - 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram - Ram
- Soğutucu VATAN COMPUTER - THERMALTAKE - NIC C4 LGA775/1150/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1
- Anakart VATAN COMPUTER - ASUS - M5A99FX PRO R2.0 AMD 990FX/SB950 DDR3 2133MHz(O.C.) Sata 3.0 USB 3.0 Anakart - Anakart
Arta kalan paranın tamamı ekran kartına
VATAN COMPUTER - ASUS - GTX770 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kart
Kasa,HDD ve SSD zaten elimde mevcut, toplu bir liste olsun diye dahil ettim mesaja. Kasa biraz abartıydı ama, ilk defa özene özene kasa topluyorum, içeriğini anlayarak yapmaya çalışıyorum, parasına da değdiği sürece kıyacağım, imkanlar dahilinde. Overclock meselesini şimdi için ihtiyacım olmaz ancak ileride teknoloji geliştikçe parçalar geri planda kalmaya başlayacaktır o dönemlerde clock gerekirse o zaman yaparım sanırım. PSU yine ilerisi için, Crossfire imkanımız olsun diye istedim. Anakartı da hem güçlü yapısı, hem kendi ses kartının kalitesi ve ethernet kartının ROG serisine özel ağ düzenleyici yapısından ötürü tercih ettim. GTX770 çok çok istedim aslındada, dediğim gibi her ay bir parça alabilirim ve 750-800ü geçmez, biriktireyim desem ; ben o parayı direk gidip vermezsem, parça parça yerim bundanda eminim açıkçası.O yüzden ekran kartını ileride Crossfire ile başka bir kart kullanıp destekler veya satıp diğerini alırız artık.
Yanlış bir fikrim varsa lütfen belirtin yine.
Satmaya geldiğinde iş, bir yolunu bulur satarım diye düşünüyorum. Herkes bir şeyleri bilerek satın almıyor, illaki düşünmeden alacaklar olacaktır.
Bu parçalara bende katılıyorum, katılmayan olamaz heralde.
- - - Güncellendi - - -
Hocam anladım. AMD CrossFireX + EyeFinity sistemlerinde yoğun sorunlarla karşı karşıya. Geçen gün deli oldum ve 2 günümü alan bir makale çevirdim bir oku istersen. Kısaca, CrossFire da beklenen performans artışı FRAPS ile ölçüldüğünde gösteriyor gibi ama captur kartı kullanıldığında SLI performansının daha iyi olduğu ortaya çıktı. Kullanılan kartlar arasında HD 7970 ve GTX 770 vardı (fiyatları benzer olduğu için). Daha da kötüsü, AMD 7xxx seri kartları için CrossFire + EyeFinity sorununu ne zaman çözeceğini bildiremiyor. Fakat Hawaii GPU'ları ile bu sorunu düzelttiklerini açıkladılar, ne kadar doğrudur denedikten sonra göreceğiz.
Makalenin tamamı burada:
Tek/Çift Kartlı 'AMD EyeFinity' ile 'nVIDIA Surround'ın Karşılaştırılması
Bir şey merak ettim : 4850 ile hangi oyunları oynayabiliyorsun, ayrıca üniversitelisin dimi![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.