AMD FX X8 8350 Sisteme Yorum ve Önerileriniz

Yalnız yeni fırsat buldum Recep abinin montaj videosunu izlemeye, Assasin'i tavsiye etmiyorum çok ince elimizde kalır bizim. :D

Aynen katılıyorum kasa berbat.
Dün bende recep ve ali abinin koyduğu yeni videoyu izledim.(Yine mütiş bir anlatım :D )
Bu kasayı almayı düşünüyordum ki yine erkenden almadığım için çok sevindim hiç hoşuma gitmedi çünkü.

Aynen katılıyorum kasa berbat.
Dün bende recep ve ali abinin koyduğu yeni videoyu izledim. (Yine müthiş bir anlatım. :D )
Bu kasayı almayı düşünüyordum ki yine erkenden almadığım için çok sevindim hiç hoşuma gitmedi çünkü.
Yalnız SSD konusunda bana bir gönderme yaptılar ama ben güç tuşuna bastığımda sistemi karşımda görmektense oyunun ayarlar kısmına geldiğimde seçenekleri en sağda görmeyi tercih ederim. :rolleyes:

Zaten şuanda sistemim 5200rpm hdd ile 15 saniyede açılıyor, i7-2670QM ile. Tabi bu süre zarfı içerisinde hiç kimse ölmedi bugüne kadar. :D
(Zaten 7200rpm düzgün bir hdd ile en fazla 10 saniyeyi bulur.)

Şunu da belirteyim hiçbir şekilde SSD'yi kötülemiyorum. Sessiz olabilir, olağanüstü hızlı olabilir ama oyun oynayacak birisinin SSD'ye değil ekran kartına ihtiyacı var, GTX770'i GTX760 yapmaya değil. :p
(Gönderin taşları Recep abiye. :D)

Son düzenleyen: Moderatör:
  • ASUS M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 ANA KARTI
  • ASUS GTX760 DIRECTCU II O.C. GDDR5 2GB 256BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTI
  • AMD FX X8 8350 SOKET AM3+ 4GHZ 16MB CACHE 32NM İŞLEMCI
  • GSKILL 8GB (2X4GB) RIPJAWSX DDR3 1600MHZ CL9 1.5V DUAL KIT RAM
  • WD 3.5" 1TB CAVIAR BLUE SATA 3.0 7200RPM 64MB CACHE HARDDISK
  • CREATIVE SB AUDIGY VALUE 7.1 PCI SES KARTI
  • EVEREST K2 MIDT ATX SİYAH KASA
  • XIGMATEK TAURO SERİSİ 80PLUS 600W GÜÇ KAYNAĞI
  • KINGSTON 120GB V300 SERISI SATA 3.0 CACHE SSD

Oyun için topladım.
Fiyatı:2,184 TL.

Amd sistem bende toplayacağım ve toplamadan önce forumda arkadaşlardan çok yardım aldım.
Öncelikle bir oyun sistemi olacaksa bu bende GTX760 yerine R9 290 al derim. Gerçi yanlış bilmiyorsam aralarında 100-200 TL fark var ama toplamışken iyisini tercih et derim. :)
-İşlemci değiştirme bence hele de bütçen uygunsa hiç elleme çünkü işlemci bomba. :D
Neden bir ses kartı düşündün onu anlamadım gerçi nasıl kullanacağını bilmeden yorumlamak biraz yanlış olur.
-Kasa konusuna gelirsek her halde en para harcamak istemediğin şey kasa ki 70-100 arası bir kasa seçmişsin. Ben cooler master al derim bende bu marka almayı düşünüyorum artık, çünkü dün izlediğim videodan sonra kasada önemli bir faktör ki ileride aldığına pişman olmayacağın bir kasa da tercih edilmeli bence. Güç kaynaklı seçenekleri de güzel.
-SSD konusunda da Samsung tercih et derim. Samsung EVO 840 120GB önerebilirim hem fiyatla biraz daha uygun sanırım hemde kingstonla arasında belirgin bir fark olduğunu da söyleyebilirim.(Havada tokatlar :D )
Benim önerilerim bunlar, eğer tam bir sitem toplamamızı istiyorsan bir bütçe belirtirsen daha iyi olur herkes tavsiyelerini, önerilerini ve kullandıkları parçalarda tecrübeleriyle yardımcı olabileceğine emin olabilirsin.

"murtilaz" GTX760 ile R9 290 arasındaki fiyat farkını yanlış biliyorsun. Söylemeden önce bir alışveriş sitesinden bakıp, sonra tavsiyede bulunursan daha makbule geçerdi.

Detaylı fiyat bilgisi için; Tekno Fiyat

Ben hiç birşey konusunda iddalı konuşmadım adam akıllı okursan ki okumanda varsa.
Yanlış bilmiyorsam 100-200 TL fark var dedim kesin bişi demedim.
Hem zaten 770 yazıcağıma 760 yazmışım.

murtilaz öncelikle saldırgan tavrından vazgeç ve sakin ol.

Amacım tartışma ortamı yaratmak değil. Sadece, öneri tavsiye yaparken bir yerlere bakıp, daha somut bilgilerle daha fazla yararlı olmamızı sağlamak. Yani; yazında, "Gerçi yanlış bilmiyorsam aralarında 100-200 TL fark var ama toplamışken iyisini tercih et derim. :)" demişsin. Baştaki "Gerçi" ve "yanlış bilmiyorsam" kelimelerinin daha kesin bilgiler olmasını ve konu açan arkadaşlara daha fazla yararlı olmayı sağlamaktı amacım.

Saldırgan tavrından ve sarf ettiğin kelimelerden ötürü seni kınıyorum.

:D Hahaha :D sen beni güldürdün Allahta seni güldürsün.
Tepkili konuştuğum doğru ama buna saldırgan olarak ifade etmen senin kendini göstermeye çalışman ve bir tartışma ortamı yaratman anlamına geliyor.
Tepkili konuşan ( bak dikkat et saldırgan değil tepkili ) sendin, bir şeyleri biliyorum tavrını bırakmalı kendi bildiklerinle insanlar yardımcı olmalısın.
Benim kesin bilgi vermek istemediğim ve fiyatları da eğer okuma gibi bir eylemde bulunsaydın yazmadığımı görürsün.
Çünkü piyasa sürekli değişen ve fiyatların çoğu yerde değişkenlik gösterdiğini biliyoruz.
Bende kesin bir yargıda bulunmamak için arkadaşımıza fiyatta bilgi vermek istemedim.

Bende seni cahilliğinden ötürü, bilmemek değil öğrenmemek ayıp diyerekten sana bir eğitim seti almanı tavsiye ederim.
Burada arkadaşımız yardım istemiş yardım etmeye bildiklerimizle yol göstermeye, tavsiyeler vermeye çalıştık senin gibi bir şeyleri biliyorum tavrı göstermediğimiz içinde özür dilerim ;)

Konuya son yorumumdur.

Beğenme yoluyla arkadaşın önerdiği sistemi bende tavsiye etmiş oluyorum. Neyse bu konuya fazla girmek istemiyorum.

"Cahillerle Tartışmaya Girmeyin, Zira Ben Hiç Yenemedim. İmam El Gazali"

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı