FX X8 9370 veya intel 4770k ?

• Konuyu başlatan furkan kızıldağ
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 5.642
Ben zaten Bilgisayar donanımlarını ve yazılımlarını hem öğrenmek hem de öğrendiğim kadar öğretmek ve yardımcı olmak için burdayım.
Öğrendiğin kadarını değil işte. Doğru olanı. Bazı bilgileri aktarırken kendi gözlemlerini deneyimlerini kullanabilirsin fakat doğru olmayana doğru demek doğru değildir.
Değil mi kardeşim :)

- - - Güncellendi - - -

Öncelikle FX 9370'dan uzak dur derim. Verdiğin parayı İntel i5 4670K'ya ver daha iyi. Sebebi f/p oranı gerçekten çok düşük ve aşırı güç tüketiyor. 220w TDP değerine sahip olmasına rağmen Intel Core i7 4770K vs AMD FX 9370 burada da belirtildiği gibi performansı çok düşük. Tek farkı Frekans değeri daha yüksek hızda çalışması.

Bellek ve frekans açısından x8 9370 seçilebilecek en kötü işlemcidir. Yeni teknoloji işlemcilerde L2 Cache değil L3 Cache' e bakılır. Ayrıca frekans hızı ne kadar yüksekse okadar iyidir, güçlüdür asla böyle bir şey söz konusu olamaz çünki (Bknz. Intel Xeon E5 2697 v2 vs AMD Opteron 6380 ) Xeon 2.7 GHz Opteron 2.5 GHz hızında. Ama i7 4820K 'yı bile CineBench vb. testlerde resmen yerde pestil ediyorlar. Sana tavsiyem bilgisayar donanımlarını bakkalların yanında değilde araştırarak öğrenmen senin için daha faydalı olacaktır.

Bellek ve frekans açısından x8 9370 seçilebilecek en kötü işlemcidir. Yeni teknoloji işlemcilerde L2 Cache değil L3 Cache' e bakılır. Ayrıca frekans hızı ne kadar yüksekse okadar iyidir, güçlüdür asla böyle bir şey söz konusu olamaz ÇÜNKÜ (Bknz. Intel Xeon E5 2697 v2 vs AMD Opteron 6380 ) Xeon 2.7 GHz Opteron 2.5 GHz hızında. Ama i7 4820K 'yı bile CineBench vb. testlerde resmen yerde pestil ediyorlar. Sana tavsiyem bilgisayar donanımlarını bakkalların yanında değilde araştırarak öğrenmen senin için daha faydalı olacaktır. :)

Öncelikle FX 9370'dan uzak dur derim. Verdiğin parayı İntel i5 4670K'ya ver daha iyi. Sebebi f/p oranı gerçekten çok düşük ve aşırı güç tüketiyor. 220w TDP değerine sahip olmasına rağmen Intel Core i7 4770K vs AMD FX 9370 burada da belirtildiği gibi performansı çok düşük. Tek farkı Frekans değeri daha yüksek hızda çalışması.

Bellek ve frekans açısından x8 9370 seçilebilecek en kötü işlemcidir. Yeni teknoloji işlemcilerde L2 Cache değil L3 Cache' e bakılır. Ayrıca frekans hızı ne kadar yüksekse okadar iyidir, güçlüdür asla böyle bir şey söz konusu olamaz çünki (Bknz. Intel Xeon E5 2697 v2 vs AMD Opteron 6380 ) Xeon 2.7 GHz Opteron 2.5 GHz hızında. Ama i7 4820K 'yı bile CineBench vb. testlerde resmen yerde pestil ediyorlar. Sana tavsiyem bilgisayar donanımlarını bakkalların yanında değilde araştırarak öğrenmen senin için daha faydalı olacaktır.

1. Bilgisayar sistemlerini senden öğrenecek değilim.
2. Zaten yeni jenerasyona sahip işlemcilerde L2 yoktur L3 Cache' e bakılır.
3. Yanlış görmediysem arkadaş sana Intel Xeon E5 2697 V2 ve AMD Opteron 6380 işlemcilerini sormadı.
5. Sana tavsiyem boş yere laf kalabalığı yapmana gerek yok. Bu senin bir şey bildiğin anlamına gelmez.

4770K al.:like:

Son düzenleyen: Moderatör:
3. Yanlış görmediysem arkadaş sana Intel Xeon E5 2697 V2 ve AMD Opteron 6380 işlemcilerini sormadı.
5. Sana tavsiyem boş yere laf kalabalığı yapmana gerek yok. Bu senin bir şey bildiğin anlamına gelmez.

1. Bilgisayar sistemlerini benden öğren demedim.
2. Eğer 90'lardan kalan bir işlemcin yoksa L2 Cache her işlemcide vardır.
3. Kurduğum cümleyi doğru okumamışsın. Önce oku sonra gel.
4. Laf kalabalıklığı yapmıyorum burası Bakkalardan öğrenipte yayınlayabileceğin bir YER DEĞİL !!

1. Bilgisayar sistemlerini benden öğren demedim.
2. Eğer 90'lardan kalan bir işlemcin yoksa L2 Cache her işlemcide vardır.
3. Kurduğum cümleyi doğru okumamışsın. Önce oku sonra gel.
4. Laf kalabalıklığı yapmıyorum burası Bakkalardan öğrenipte yayınlayabileceğin bir YER DEĞİL !!

Tamam Reis haklısın. Sizin köy daha büyük:p

Sadece merak;

Furkan Kızıldağ i7-4770K alırsa, işlemcisi FX X8 9370 ve diğer bileşenleri aynı olan AMD sistemden ne kadar daha fazla performans (oyun konusunda) elde eder?

Biraz konu dışı ama bu muhabbet aynı Mercedes ve BMW gibi kimine göre intel kimine göre amd fx8 9370 berbart diyen arkadaşlar bir kullanın ondan sonra konuşalım. Teşekküler

Tamam Reis haklısın. Sizin köy daha büyük:p
Dostum ben acı ama doğru olanları söylüyorum :)

FX 9370 yerine FX 8350 al artan parayı ekran kartına yatır.
Katılıyorum. 9370 , 8350'nin sadece OC edilip piyasaya sürülen modelidir. Hatta daha yüksek OC değerleri elde edilmesi için bazı teknolojiler bile çıkarılmıştır. Bknz. AMD FX 9370 vs 8350

Öyle düşünecek olursak Fx 6300 alsın, üstünü ekran kartına yatırsın daha iyi performans alır.
Ona bakarsan eğer Intel 4004 al ? Sonuç olarak eğer onun yerine bunu al şunu al diye diye 4930X = 4004 olacak :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı