FX4100 R7 370 Sistem Aniden Kilitleniyor

burakktokgoz

Decapat
ASUS A78 lm LX3 anakart
FX4100 işlemci
Atermiter CL11 1600MHz 1x8GB RAM
Sapphire AMD R7 370 2 GB.
Sistem GTA 5'te olsun masaüstün de BIOS'ta kitlenebiliyor. Sorunun neden olduğunu bulabilmiş değilim. Memtest86 da bile dondu. Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS A78 lm LX3 anakart.
FX4100 işlemci.
Atermiter CL11 1600MHz 1x8GB RAM.
Sapphire AMD R7 370 2 GB.
Sistem GTA 5'te olsun masaüstün de BIOS'ta kitlenebiliyor. Sorunun neden olduğunu bulabilmiş değilim. Memtest86 da bile dondu. Yardımcı olabilir misiniz?

HDD kaynaklı olabilir ani donmalar. Yeni bir depolama aygıtına geçin Windows kurup tekrar deneyin. Eğer aynı sorun yine olursa ekran kartında bir sorun olabilir.

HDD kaynaklı olabilir ani donmalar. Yeni bir depolama aygıtına geçin Windows kurup tekrar deneyin. Eğer aynı sorun yine olursa ekran kartında bir sorun olabilir.
HDD kaynaklı donmanın BIOS'ta olabileceğini sanmıyorum.
Anakart miadını doldurmuş olabilir.

Üzgünüm eklemeyi unutmuşum yeniden açınca klavyenin ışıkları sönüyor açsam da çalışmıyor bios vs gelmiyor gücü kesip rami söküp takıyorum ışıklar geliyor gücü açınca bazen çalışıyor bazen çalışmıyor, başka disk ile denedim yine açılmıyor disksiz biosta kitlendi.
HDD kaynaklı donmanın BIOS'ta olabileceğini sanmıyorum.
Anakart miadını doldurmuş olabilir.
Yarın yeni anakart gelecek ama, yine de ram ve psudan korkuyorum psu ve ram olsa kitlenince direkt kapanırdı gibi geliyor
Memtest86 i kullanırken hdd takılı değildi*

Yarın yeni anakart gelecek ama, yine de ram ve psudan korkuyorum psu ve ram olsa kitlenince direkt kapanırdı gibi geliyor
Memtest86 i kullanırken hdd takılı değildi*
RAM'dan niye korkuyorsunuz ki? En ucuz sayılabilecek parça.
PSU bozuk olsa, BIOS gibi sistem kaynağını az tüketen bir yerde donmazdı diye düşünüyorum.
Bozuk PSU yük binince kapanır falan.

RAM'dan niye korkuyorsunuz ki? En ucuz sayılabilecek parça.
PSU bozuk olsa, BIOS gibi sistem kaynağını az tüketen bir yerde donmazdı diye düşünüyorum.
Bozuk PSU yük binince kapanır falan.
Parası değil de sorunun ne olduğunu bilmediğim için şüpheleniyorum yerine korkuyorum dedim ben anakartın güney veya kuzey köprüsün de sorun var diye düşünüyorum

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı