FX553VD laptopa yazılım için Linux dağıtımı önerisi

Daha fazla  
Dostlar Arch ile başlayayım dedim. Kurulum kısmında başım öyle çok ağrıdı ki bıraktım. Archinstall ile kurulumu tamamlamama rağmen internet sorunu oldu. Ben de Arch’tan vazgeçtim. Şöyle bir masaüstü elde edebileceğim hızlı ve yazılım konusunda üzmeyecek, Python, C ve C++’ta istediğim gibi rahatça yazabileceğim komplike olmayan bir dağıtım önerebilir misiniz? Yakalamak istediğim masaüstü deneyimine ait birkaç fotoğraf ekliyorum. Arch kurmak için 3 saatlik uğraş sonucu pes ettim.

Not cihazım dizüstü FX553VD.

Dosya Ekleri

• IMG_3380.png
    IMG_3380.png
    2,7 MB · Görüntüleme: 49
  • IMG_3398.png
    IMG_3398.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 42
  • IMG_3400.png
    IMG_3400.png
    460,5 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_3358.png
    IMG_3358.png
    291,4 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar Arch ile başlayayım dedim. Kurulum kısmında başım öyle çok ağrıdı ki bıraktım. Archinstall ile kurulumu tamamlamama rağmen internet sorunu oldu. Ben de Arch'dan vazgeçtim. Şöyle bir masaüstü elde edebileceğim hızlı ve yazılım konusunda üzmeyecek, Python, C ve C++'da istediğim gibi rahatça yazabileceğim komplike olmayan bir dağıtım önerebilir misiniz? Yakalamak istediğim masaüstü deneyimine ait birkaç.
Fotoğraf ekliyorum. Arch kurmak için 3 saatlik uğraş sonucu pes ettim.

Not cihazım dizüstü FX553VD.

Hocam size Linux Mint öneririm. Kolayca kullanabilirsiniz, ayrıca bir sürü işe yarar şey ile birlikte geliyor. 7 Aydır kullanıyorum güzeldir bayağı.

Cinnamon masaüstünü seçerseniz zaten kolayca tema vesaire kurabilirsiniz. Bayağı kişileştirilebilir bir masaüstüne sahip.

Arch temelli isterseniz EndavourOS bakabilirsiniz, Arch'ın kolay yüklenebilir sürümü gibi düşünün. Ama Mint'e göre yine kullanımı daha zor.

Son düzenleme:
Hocam size Linux Mint öneririm. Kolayca kullanabilirsiniz, ayrıca bir sürü işe yarar şey ile birlikte geliyor. 7 aydır kullanıyorum güzeldir bayağı.

Cinnamon masaüstünü seçerseniz zaten kolayca tema vesaire kurabilirsiniz. Bayağı kişileştirilebilir bir masaüstüne sahip.

Arch temelli isterseniz endavouros bakabilirsiniz, Arch'ın kolay yüklenebilir sürümü gibi düşünün. Ama Mint'e göre yine kullanımı daha zor.

Ben Mint Xfce kullanıyorum memnunum öneririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı