Yazılım ve oyun için Linux dağıtımı önerisi

Hiçbir dağıtımda envycontrol kullanırken hata almadım, hata alan arkadaşım da olmadı. Hata alan yoktur demiyorum. Çevremde böyle bir şeye denk gelmedim ve hata alanın az olduğunu düşünüyorum ki konu sahibi hata alacak bile olsa bu Pop!_OS kullanmasını gerektirmez, ekran kartları arası geçişi BIOS üzerinden halledebilir. Hater da değilim, görünüşü hakkında yargılama yaptım dağıtımın. Görünüşünü severse kullanır tabii ki. Yine de "NVIDIA driverını hazır sunması" dışında artısı olmadığı yanıtımın arkasındayım. Ki onu da bir artı saymamak lazım çünkü neredeyse her dağıtımda ekran kartı sürücüsü kurmak çok rahat. Arch ve Gentoo gibi dağıtımlarda bile bu kadar basitken bir zahmet Ubuntu tabanında buna "zor bir şey. Pop!_OS'in hazır sunması çok güzel." demeyelim.

Pop_os seven biri değilim aslında ama benim gibi BIOS'unda öyle bir ayar bulunmayan ölü ekran kartı kullanıyorsanız pop_os bir nimet.

Pop_os seven biri değilim aslında ama benim gibi BIOS'unda öyle bir ayar bulunmayan ölü ekran kartı kullanıyorsanız pop_os bir nimet.
Eski sistem ve ekran kartıysa lafım yok hocam. Yazılımcı arkadaşın eski ekran kartıyla olmayacağını varsayarak konuştum. Eski ekran kartlarının sürücüsü için de ayrı araştırma gerekiyor sonuçta ki direkt sistemi boot edemeyen çok fazla insan var eski sistemlerde. Eski sistemler için evet nimet sayılabilir. Ortak noktaya gelmemize sevindim. İyi akşamlar dilerim.

Eski sistem ve ekran kartıysa lafım yok hocam. Yazılımcı arkadaşın eski ekran kartıyla olmayacağını varsayarak konuştum. Eski ekran kartlarının sürücüsü için de ayrı araştırma gerekiyor sonuçta ki direkt sistemi boot edemeyen çok fazla insan var eski sistemlerde. Eski sistemler için evet nimet sayılabilir. Ortak noktaya gelmemize sevindim. İyi akşamlar dilerim.

Eh evet 2 yıl önce eski ekran kartım vardı şu an 4050 var çok şükür, ortak noktaya gelmemize bende sevindim. Hayırlı akşamlar.

Yazılım öğreniyorum/yazıyorum ve oyun oynuyorum.
Benim için en rahat işletim sistemi hangisidir?

@hadwiger @cengover_ekin
Ubuntu.

Düz Arch kurup Linux'tan soğumayın kurduktan sonra belirli ayarları yapmanız gerek.. Ubuntu da herşey ayarlı.

Arch kendi başına güzel ama başlangıç olarak uzak durulmalı özellikle arch tabanlı olanlardan.
Fedora yada Ubuntu iyi seçim olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı