FX6300 ısı problemleri

BurakBal

Hectopat
Öncelikle merhaba, benim işlemcim stok soğutucu ile CS:GO girince 90 dereceyi görüyordum 27 derece oda sıcaklığında yeni bir soğutucu aldım Dark Freezer X120 termal macunu vs. her şeyi yeniledim ama hala 67 derece fln görüyorum soğutucunun yorumlarına baktım benim işlemcimi kullanan biri 55 dereceyi geçmiyor diyor full yükte ama benim çok ısınıyor. Herhangi bir overclock durumu da yok bu arada BIOS ayarlarını vs. sıfırladım kasamın da yanları açık 10 cmlik açıklık var her iki yan tarafında da önü de açık neden hala bu kadar ısınıyor bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Sistemim :
MSİ 970A-G43
RX460
FX6300
KASA : FRİSBY 8860G 650W

Öncelikle kasa içindeki hava sirkülasyonunu kontrol et. Önden hava girecek, üstten ve arkadan çıkacak şekilde. İkinci olarak termal macunu fazla veya eksik sıkmadığına ve soğutucuyu doğru oturttuğundan emin ol. Arkadaşım CoolerMaster T4 ile kullanıyor. Öyle bir sorunu yok.

Öncelikle kasa içindeki hava sirkülasyonunu kontrol et. Önden hava girecek, üstten ve arkadan çıkacak şekilde. İkinci olarak termal macunu fazla veya eksik sıkmadığına ve soğutucuyu doğru oturttuğundan emin ol. Arkadaşım CoolerMaster T4 ile kullanıyor. Öyle bir sorunu yok.
X şeklinde sıktım termal macunu soğutucuyuda doğru oturttuğuma eminim ama soğutucuyu kaldırdım ve termal macun damlıyordu altından ama sadece x şeklinde sıktım hava sirkülasyonuna gelirsekte ondan yana bir sıkıntı yok termal macunu silip tekrar mı sürmeliyim sadece ama ne kadar sürmeliyim ?

X şeklinde sıktım termal macunu soğutucuyuda doğru oturttuğuma eminim ama soğutucuyu kaldırdım ve termal macun damlıyordu altından ama sadece x şeklinde sıktım hava sirkülasyonuna gelirsekte ondan yana bir sıkıntı yok termal macunu silip tekrar mı sürmeliyim sadece ama ne kadar sürmeliyim ?
Aynen internetten araştır en iyi yöntem biraz sıkıp kullanmadığın bir kartla işlemcinin her yerine yaymak. Ortaya sıkıp direkt soğutucuyu üstüne oturtan da var ama tavsiye etmem geçen öyle bir şey yaptım. Bende damlattım hatta anakartın üstüne de damladı. Temizlerken işlemcinin altına bile bulaştı. O yüzden dikkatli ol çok sıkmamaya çalış. İnce bir tabaka olması yeterli.

Aynen internetten araştır en iyi yöntem biraz sıkıp kullanmadığın bir kartla işlemcinin her yerine yaymak. Ortaya sıkıp direkt soğutucuyu üstüne oturtan da var ama tavsiye etmem geçen öyle bir şey yaptım. Bende damlattım hatta anakartın üstüne de damladı. Temizlerken işlemcinin altına bile bulaştı. O yüzden dikkatli ol çok sıkmamaya çalış. İnce bir tabaka olması yeterli.
yeterli seviyede sürdüm baktım internetten ve ısı hala aynı termal macunum da iyi bir macun ama hala anlamıyorum başkalarının aldığı performansı ben niye alamıyorum

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı