FX6300 sistemde ani FPS düşmeleri

Makaleler
15
Arkadaşlar yardım gerekli. FX6300 4.2GHz, 8x2 1866MHz CL10, GTX960 olan sistemimde başta Rainbow Six olmak üzere masaüstü de dahil sapıtmalar oluyor. Windows 11 son sürüm.

-Bazı programların görev yöneticisinde direkt normalin üstünde yada yüksek olarak öncelikte çalıştığını gördüm. Böyle olması gerekmiyor sanırım.
-Çekirdek izolesi midir o ayar da kapalı, regeditten anti virüsü kapatsam da gene çalışıyor. Ne salak bir programsa istemediğim halde tam kapanmıyor. Eskiden W11 ilk çıktığında bile böyle sorunlarım yoktu. Her oyunda işlemci sıkışması yaşıyorum artık. Format atmak istemiyorum çözüm olarak da görmüyorum onu. C diski temizliklerini de yaparım sürekli. Telemetri kapalı ve bazı arka plan Windows işlemleri de kapalı.

Yani o kadar profesyonel davransam da şu bilgisayara gene kasmayı başarıyor helal olsun.

Arkadaşlar yardım gerekli. FX6300 4.2GHz, 8x2 1866MHz CL10, GTX960 olan sistemimde başta Rainbow Six olmak üzere masaüstü de dahil sapıtmalar oluyor. Windows 11 son sürüm.

-Bazı programların görev yöneticisinde direkt normalin üstünde ya da yüksek olarak öncelikte çalıştığını gördüm. Böyle olması gerekmiyor sanırım.
-Çekirdek izolesi midir o ayar da kapalı, regeditten anti virüsü kapatsam da gene çalışıyor. Ne salak bir programsa istemediğim halde tam kapanmıyor. Eskiden W11 ilk çıktığında bile böyle sorunlarım yoktu. Her oyunda işlemci sıkışması yaşıyorum artık. Format atmak istemiyorum çözüm olarak da görmüyorum onu. C diski temizliklerini de yaparım sürekli. Telemetri kapalı ve bazı arka plan Windows işlemleri de kapalı.

Yani o kadar profesyonel davransam da şu bilgisayara gene kasmayı başarıyor helal olsun.

Windows 10 Pro'ya geri dönün Windows 11 sıkıntılı oyun için W11'i önermiyorum ve termal macun bakımını ve temizliğini yapmanızı tavsiye ederim belki düzeltebilir.

Sistemi Windows 11'e geçireli 10 günü geçmemişse ayarlardan kurtarma bölümünden Windows 10'a geri dön seçeneğine basarak dönmeyi deneyebilirsin.

Nihai performansta + işlemci 4.2 kilidinde.

Birkaç temizlik programı ile bilgisayarınızı temizletmeyi deneyin derim. Denetim masasından kendiliğinden yüklenen program var mı kontrol edin eğer varsa bir virüs taraması yapın. Antivirüsü devredışı bırakma yöntemini söylersem ceza yemekten korkuyorum ama internette araştırma yaparsanız sanırım bulabilirsiniz. Bir de son olarak
Windows 11 Performans Artışı için VBS Nasıl Devre Dışı Bırakılır?.
Bu siteden VBS yi kontrol edin eğer açıksa kapatın bir çok kişi performansın arttığını söylüyor.

Birkaç temizlik programı ile bilgisayarınızı temizletmeyi deneyin derim. Denetim masasından kendiliğinden yüklenen program var mı kontrol edin eğer varsa bir virüs taraması yapın. Antivirüsü devredışı bırakma yöntemini söylersem ceza yemekten korkuyorum ama internette araştırma yaparsanız sanırım bulabilirsiniz. Bir de son olarak
Windows 11 Performans Artışı için VBS Nasıl Devre Dışı Bırakılır?.
Bu siteden VBS yi kontrol edin eğer açıksa kapatın bir çok kişi performansın arttığını söylüyor.
Hocam dedikleriniz hepsi yapılı ya bugün defender kapatacağım ama çözüleceğini sanmıyorum. Sağolun o kadar yazmışsınız. Bugün bir de RAM'lerin CL ayarlarını kontrol edeceğim. Windows 10'a dönmek yada overclock kaldırmayı çözüm saymıyorum zaten yıllardır kullandığım şeyler bunlar.

Hocam dedikleriniz hepsi yapılı ya bugün Defender kapatacağım ama çözüleceğini sanmıyorum. Sağ olun o kadar yazmışsınız. Bugün bir de RAM'lerin CL ayarlarını kontrol edeceğim. Windows 10'a dönmek ya da overclock kaldırmayı çözüm saymıyorum zaten yıllardır kullandığım şeyler bunlar.

Yardımcı olmak için elimden geldiğince çabaladım. Umarım Defender olayı işinize yarar yalan olmasın ben kapattım performans artışı oldu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı