Artık gerçekten bu anlık kasmalardan bıktım. Bazen uzun sürüyor bazen kısa. Zaten kullandığım monitör full HD bile değil. Çözünürlüğü 1280x1024. Araba sürerken, silahçıya girerken, görev yaparken, çatışmaya girerken çok oluyor. Yani diyebilirsiniz ki buralarda kasması normal fakat oyunu cehenneme çeviriyor. Anakarttan sistemi yüksek performansa aldım. Oyunu GeForce Experience ile optimize ettim. Fakat 2 GB'ı aştı ben de böyle deneyeyim dedim yine kastı. Çok daha düşük ayarlarda oynarken bile 2 GB geçmiyordum. Yine kasıyordu.
Oyuna girip 10 dk kadar oynayıp sıcaklıkları size söyleyeceğim inşallah.
Önceden biostan optimal modu seçmiştim. Şimdi de bilgisayarın kendisinden dengeli mod seçiliyimiş onuda yüksek performans yaptım. Oyunda 20-30 dk sonra sıcaklıklar cpu1 55-60 arası gpu 75 civarlarında.
Arkadaşlar ben sorunun işlemciden kaynaklandığını düşünüyorum. İşlemciye ek soğutucu almıştım fakat ne yaparsan yap işlemci hep geride kalıyor gibime geldi. Çünkü bugün total war atilla oynayayım dedim. Fakat kasmadan oyunu oynayamadım.
Bakıp resimini çektim fakat resim siyah görünüyor. Fakat bellek 2 gb ise 2180 mb kullanıyorum. Ama 1800 mb kullansam dahi yine drop yaşanıyor. Hele ki başka oyuncularla yan yana gelirsem.