FX6300 ve R7 370 GTA 5 performans sorunu

Berke Çimen

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
AMD FX 6300, MSI R7 370 2G ve 8GB RAM ile GTA 5 oynarken FPS bir anda düşüyor.
FPS düşerken donanım değerlerine baktığımda ekran Kartı %40'lara CPU ise %95, 99'ları görüyor.
Bir süre sonra FPS 60, 70'e geliyor ve değerler ekran kartı %12, 14 CPU ise %50, 65 oluyor.
Eskiden böyle bir problemim yoktu son 1 ayda başladı.
Bilgisayarı formatladım ama bir faydasını görmedim.
GTA5 oyun ayarları böyle;

Not: Hikaye modunda FPS düşmesi var. Bilgisayarda Overclock yok.
Sistem Özellikleri;
  • AMD FX6300
  • MSI R7 370
  • 500W PSU
  • 16 GB RAM
Problem nedir sizce? Yorumlarınızı bekliyorum, iyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
8GB RAM var demiştiniz. Yalnız bunun hepsi kullanılıyor. Benim bildiğim 16GB bile olsa GTA 5 en fazla 5-6 GB kullanıyordu. Dediğim gibi arka planda program çalışıyorsa kapatmayı deneyin ve virüs taraması yapın.

Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. 8GB olayı yanlış yazmışım 16GB RAM'e sahibim oyunun 8GB kullanma nedenini bende bilmiyorum formatladıktan sonrada aynı 8GB tüketiyor.

Fx serisi her işlemci overclock yapılmaya yatkın olduğundan (tecrübeli değilseniz) az da olsa overclock yapmanızı öneririm. Fx 6300 4.1 GHZ otomatik çıkıyordu diye biliyorum turboda. 4.5 GHZ çıktığında performans artışı gözle görülür bir şekilde olur.

Şunu da söyleyeyim tüm ayarlar kısık doğal olarak 1.1/2 GB ekran kartı kullanımı. Yani tüm güç işlemcinin omuzlarında. Bence 2 GB'a en yakın değerlere gelene kadar özellikleri arttırın. GTA 4 gibi oynamayın

4.5 GHZ veya 5 GHZ hızlarına getirince sorunsuz bir oyun deneyimi veriyor PC. Overclock İşlemci ömrünü azaltıyor bildiğim kadarıyla bi sıkıntı yaratır mı ? 7 GHZ'ye kadar anakart kendi otomatik çıkarıyor. Ayarlarsam 4.5 GHZ'ye ayarlarım. Sizce ?

Fps düşmesinin nedeni oyun performansının işlemci yükünde olması.
Ayarları high-very high seviyesine yükselttiğinde sorunun düzelir gibime geliyor.

Fps düşmesinin nedeni oyun performansının işlemci yükünde olması.
Ayarları high-very high seviyesine yükselttiğinde sorunun düzelir gibime geliyor.
Mesajın için teşekkür ederim ama ayarları very high yaptığımda çok bir şey fark etmiyor.

Peki ısınmadan dolayı olabilir mi? Çünkü bende de bir zaman sonra ısınmadan dolayı kart frekansını düşürüyor ve fps droplanmaya başlıyor.

Peki ısınmadan dolayı olabilir mi? Çünkü bende de bir zaman sonra ısınmadan dolayı kart frekansını düşürüyor ve fps droplanmaya başlıyor.
Isınma konusunda problemim yok Ekran Kartı 70 derece olmadan fanları açmıyor. CPU sıcaklığı da maksimum 70 GPU'da 66.

Yazdığım değerler maksimum değerleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…