FX6300 vs İ3 4130

Göksel Gündüz sanırım kutupta yaşıyorsun. Yükte değilken hangi işlemci 15 derecede çalışır? Ya da öyle bir işlemci varda ben mi bilmiyorum.
Hocam düşük seviye işlemci görmeye alışık olmadığınızdandır bu, düşük seviye işlemcilerde normal bir sonuç bence. Güç tüketim değeri az, ürettiği performans az bu durumda ürettiği ısı da az oluyor.

Benim namussuz dizüstünde I7-2670QM var, kışın soba niyetine kullanıyorum. :D

Konunun cevabına gelince; 'bence' I5-4670K'ya kadar intel tercih edilmemeli, AMD'ye yönelinmeli. FX-6300 sizin için güzel bir tercih olacaktır diye düşünüyorum.

Hocam düşük seviye işlemci görmeye alışık olmadığınızdandır bu, düşük seviye işlemcilerde normal bir sonuç bence. Güç tüketim değeri az, ürettiği performans az bu durumda ürettiği ısı da az oluyor.

Benim namussuz dizüstünde I7-2670QM var, kışın soba niyetine kullanıyorum. :D

Konunun cevabına gelince; 'bence' I5-4670K'ya kadar intel tercih edilmemeli, AMD'ye yönelinmeli. FX-6300 sizin için güzel bir tercih olacaktır diye düşünüyorum.
Valla hayatımda kullandığım en düşük işlemci çift çekirdekli pentium serisi idi. Doğru söylüyorsunuz. :D

Hacım ikiside aynı frekansta demişsin. :)
İkisi aynı frekansta olabilir ama yapısı, güç tüketimi, kısaca teknolojileri farklı ikisinin frekansı aynı diye aynı kefeye koymak yanlış olur. :)

O konuda haklısında ikisi de 65nm yapıda ve test ettim. İkiside neredeyse aynı puanı alıyor. Hatta benim ki daha az alıyor. :D Lenovo V300 olması lazım. Onun üst modeli T7500 modeli. Windows 8 kuracağım ama hala tamamen sürücülerini bulamadım. Bir tamamlayayım direk 8 kurup babama teslim edeceğim :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı