FX8 8350 ve R9 280X tabanlı pc alıyorum güç kaynağı ne kadar olmalı?

8350 ile 8320 arasında sadece ghz farkı var. Onu da o.c yaparak rahat kapatır. Boşuna para vermesinin mantığı nedir ?
O.c yapmak ısınma demek soğutma sistemini artırmak demek exra para neden ödesin ve işlemciye neden yüklesin ? Sıradan ev kullanıcısına böyle şeyler öneriyorsan eksik bir yer bırakma.! Soruyorum sana hiç oc yaptın mı merak ediyorum ?

Bana fx 8350 alırsa, kaç fps fazla kazanacağını söylersen cahilliğimi gideririm...
Ben sana fps diye bir kelime etmedim. Önce ne yazdığımı oku. Bir işlemciye o.c. Yaparsan ısı problemi olur ve soğutma sistemini yükseştmen gerekir. Bunun dışında arablardan örnek verim. 100 ile giden bir araba saatte 100 Tl yakıyorsa. 200'de 200 değil 250 harcar. Buda yük altına girdiğinden dolayı. Şimdi bu söylediğin ne kadar doğru bi düşün. Bir diğer konuda işlemci değil ekran kartının Gpu' fps belirler. Ekran kartı kulanmazsan işlemci fps konusunda görev alır.

Ben sana fps diye bir kelime etmedim. Önce ne yazdığımı oku. Bir işlemciye o.c. Yaparsan ısı problemi olur ve soğutma sistemini yükseştmen gerekir. Bunun dışında arablardan örnek verim. 100 ile giden bir araba saatte 100 Tl yakıyorsa. 200'de 200 değil 250 harcar. Buda yük altına girdiğinden dolayı. Şimdi bu söylediğin ne kadar doğru bi düşün. Bir diğer konuda işlemci değil ekran kartının Gpu' fps belirler. Ekran kartı kulanmazsan işlemciye iş düşer.
Madem fps ye etkisi yok niye adama fazladan para harcatıyorsun ? Bana bunu açıkla sen. :)

Adam ne sormuş okudun mu? Ne alayım dememiş güç kaynağım ne olsun demiş. Ama sen ne demişsin ? Bu işlemciyi al demişsin ne alaka sende bana bunu açıkla ?

Bilmediğiniz konularda yalnış konuşursanız başka insanlar mağdur olur siz değil. Aldıktan sonra bu adam sırf oc yaptığı için sorunlar yaşarsa pardon benim suçum diyebilir misiniz acaba ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Toxic için benim de kafam karışmıştı aynı şekilde. Önceleri Corsair 200R kasa ve VS 550 ile alacaktım; ama çok güç çektiği söyleniyordu. Sıkıntı olabilir diye düşünüp VS 650 almaya karar vermiştim. Sonradan, biraz daha ileriye dönük olsun diye 20 TL daha verip ZM700-GLX aldım, memnunum.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı