FX8120 ve GTX 560Ti Tabanlı Sistemi Upgrade

Ozan Öztavlı

Hectopat
Katılım
30 Haziran 2015
Mesajlar
25
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katıldım.

Sistemimin artık yetersiz kalması nedeniyle, yeni bileşenlerle günümüz teknolojisine ayak uydurmak istiyorum. Fakat bu konudaki bilgim yetersiz kalıyor. Yurt dışında bulunduğum için burada pek bir yardım almakta mümkün değil, yardımınız benim için oldukça önemli.
Önce mevcut sistemimi yazıp daha sonra sorularıma geçmek istiyorum;

  • Güç Kaynağı : Cooler Master 750 GX 80+ Bronze
  • Anakart : Asus M5A97 rev.1.02
  • İşlemci : AMD FX8120 8Core 3.1GHz
  • Ekran Kartı : Asus GTX 560 Ti
  • Hard Disk : Seagate Barracuda 1TB
  • RAM : Corsair Vengeance(4x2)8GB DDR3 1600MHz
  • İşlemci Soğutucu : Cooler Master Hyper 212 EVO

Not: Maalesef kasamın markasını modelini bulamadım.

Ekran kartı olarak Asus GTX 980Ti düşünüyorum, incelemesini izlediğimde bana çok mantıklı ve makul gelmişti. Bu kartın genel anlamda eksileri ve artılarını tecrübeli arkadaşlardan duymak isterim.

İşlemci olarak;
Intel Core i7 5930K tavsiye eder misiniz bu sistem için? Alınması ne kadar gereklidir ya da tavsiye edeceğiniz başka bir işlemci var mıdır?


Şimdi aşağıda daha detaylı sorularımı paylaşacağım, kolay okunabilir olması için madde madde olarak sıralayacağım.

  1. Bu sistem için sadece ekran kartı desteği yeterli olur mu? Yoksa işlemcinin de değiştirilmesi gerekir mi?
  2. Sistemdeki RAM miktarı ve kalitesi yeterli mi? Eğer yetersiz ise yeni alınacak RAM'lerin yanında sistemde şu an varolan RAM'lerin de kullanılması mümkün mü?
  3. Sisteme eklenecek güncel ya da üst düzey bir işlemci/ekran kartı durumunda anakartımla uyumsuzluk yaşar mıyım?
  4. Sisteme eklenecek güncel ya da üst düzey bir işlemci/ekran kartı durumunda güç kaynağım yeterli olur mu?
  5. Mevcut olan sistem bileşenleri alınacak üst düzey bir ekran kartından sağlanacak performansı yüzde kaçlık bir oranda düşürür?


NOT: Yurt dışında yaşadığımdan dolayı fiyatlar inanılmaz farklılık gösteriyor, örneğin Titan X şu an burada Türkiye'deki fiyatlardan 1.200 TL daha ucuz durumda. Bu nedenle maalesef bir bütçe veremiyorum. Bütçeyi gözardı ederek yorum yapabilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 980 Ti'ı taşımaz FX 8120. İşlemci tarafında Intel'e geçeceksin, geçerken anakartı da değiştirmek zorunda kalacaksın.
Aynı işlemci ile devam edeceksen Overclock yapıp GTX 970 alabilirsin.
RAM miktarı ve frekansı yeterli.
 
Yurt dışında yaşıyorsun demek. Eğer acelen yoksa 980Ti alacak paradan fazla para cebinde para varsa Broadwell işlemcileri bekleyebilirsin. Tabi o zamana kadar fiyatlar orada da uçar mı bilemeyeceğim. Şimdi alacak isen arkadaş da söyledi, GTX 970 alıp işlemciyi OC yap. Soğutucun süper.
 
Ne 9590'ı hocam vasat bir işlemci o söylediğiniz. Eğer ki bütçe var ise bunları alın. Bütçe yoksa işlemciyi 4590 yapıp anakartı H97 yapın alın. AMD ekran kartında iyi fakat işlemcide iyi değil diye düşünüyorum. Bu nedenle AMD işlemci önermiyorum yüksek bütçeye.
2,841.JPG
 
Ne 9590'ı hocam vasat bir işlemci o söylediğiniz. Eğer ki bütçe var ise bunları alın. Bütçe yoksa işlemciyi 4590 yapıp anakartı H97 yapın alın. AMD ekran kartında iyi fakat işlemcide iyi değil diye düşünüyorum. Bu nedenle AMD işlemci önermiyorum yüksek bütçeye.
Eki Görüntüle 83824
Bir daha anakart alıp ekran kartı kısmasın diye 9590 dedim. Yoksa ben de biliyorum 980 Ti fiyatına I5 + GTX 970 + anakart koymayı. Vasat dediğiniz işlemci I5 4590 seviyesinde.
 
Cevaplarınız için teşekkür ederim arkaşlar. İşlemcimi, ekran kartımı ve dolayısıyla anakartımı değiştirmek istiyorum. Bütçem yukarıda önerdiğiniz sistemlere yetiyor, fakat hazır alıyorken bütçemde müsait iken daha iyi birşeyler almak niyetindeyim.

Kısacası hiçbir parçadan kısmak istemiyorum, bu açıdan bakarak bana GTX 980 Ti ile birlikte güzel gidecek bir işlemci ve anakart söylerseniz çok makbule geçer.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı