FX8300 R9 200 Sistem 1800 TL'ye Alınır mı?

Muadil bir Intel sistemden çok daha serin ve daha güç tüketiyor FX 8 ailesi. Sırf çift fanlı Hyper 212 Evo ile 65 derece altına indirip sıcaklıkları kontrole alamadığım için 6600K işlemciye H115i satın almıştım. Aynı soğutucu ve ayarlar ile 4.4GHz'de 100W güç tüketimi ile FX 8350 stres testinde 60 derece civarıydı.
Dediğiniz doğru. Ama FX serilerine OC yapmak çok daha kolay. Çok yüksek frekanslara çıkabiliyorsunuz. Ama yine de OC yapsanız bile Intel'in stock değerleri karşısında hiçbir şansı olmuyor. Bu ayarları yaptıktan sonra keşke bir Benchmark yapıp karşılaştırsaydınız.

Dediğiniz doğru. Ama FX serilerine OC yapmak çok daha kolay. Çok yüksek frekanslara çıkabiliyorsunuz. Ama yine de OC yapsanız bile Intel'in stock değerleri karşısında hiçbir şansı olmuyor. Bu ayarları yaptıktan sonra keşke bir Benchmark yapıp karşılaştırsaydınız.
Tekil çekirdek konusunda Intel i5 6600K'nın bariz bir şekilde önde olduğunu söyleyebilirim. Çoklu çekirdekte ise stok frekanslarda 1.3x civarında bir fark mevcuttu. OC ile 4.5GHz'e çektiğim için aradaki fark büyük ihtimalle 1.6-1.7x civarına çıkmıştır. Fakat daha sonra kıçı kırık 15W'lık Ryzen 7 3700U işlemcim 4.5GHz'de olan 6600K ile aynı Cinebench değerlerini verince bu sisteminde baya eskidiğinden emin oldum tabii. :)

Ayrıca FX 8350'den vazgeçme sebebim tamamen o dönem oynadığım Battlefield 4'de tekil çekirdek zayıflığından dolayı 64 kişilik sunucularda yaşadığım ağır darboğazdı. Ama Intel'e geçtikten birkaç ay sonra monitörümü satıp üniversite sınavıma çalışmaya başladım. Bu da ayrı bir konu tabii. :)

R9 290 ailesinde 2GB belleğe sahip bir ekran kartı yok? Emin misiniz R9 ailesinden olduğuna?
270 var. Konuda 200 series yazılmış zaten sonradan düzeltildi mi bilmiyorum.

Selamünaleyküm arkadaşlar bana yardımcı olursanız sevinirim. Bu sistem sizce ne kadar eder? Ben 1800 TL'ye alacağım da?
1800 TL eder mi sistem? i5 4460+R9 280 sistem kullanıyorum. Bence etmez o kadar eski parçalar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı