FX8320 OC Soğutucu Önerisi

Hocam yaklaşık 270 TL'ye kapımda mı olcak şaka gibi peki Paypal-Visa haricinde kredi kartı geçiyor mu sitede
"PayByMe Card" geçiyor olması gerek, hani şu Denizbank ile anlaşmalı ön-ödemeli kart var ya, o.

Ben alacaktım 130-135$'dan 4 iş günü içerisinde kapıda olacaktı en geç ama 4670 için gereksiz, aaah aah... :D

"PayByMe Card" geçiyor olması gerek, hani şu Denizbank ile anlaşmalı ön-ödemeli kart var ya, o.

Ben alacaktım 130-135$'dan 4 iş günü içerisinde kapıda olacaktı en geç ama 4670 için gereksiz, aaah aah... :D
Benim de arkadaşım alacak hocam zaten bana toplamıştık beraber hatırlarsınız 290'lı i5'li :D

- - - Güncellendi - - -

Herkese teşekkür ederim yine moderatorumuz Mert sayesinde bir konu daha çözülmüş oldu.
Cooler Master Seidon 120M - Test Results - YouTube bu videoya bakarsak zaten pek mümkün değil 120 V ile.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar.
İşin gerçeği bayağıdır Overclock ile uğraşıyorum ve, bir ara hastalık haline gelmişti bende bu iş.
4.5 GHz de sorunsuz kullanırsın hava soğutma ile. Fakat benim düşüncem sıvı soğutma kullanman daha mantıklı olur.
H100I tavsiye ederim. 5.0 GHz'ye kadar yolu var.

Sıvı soğutma ile 5 GHZ'ye kadar falan yolu yok :)
Sıvı soğutmanın da hava soğutmanın da amacı işlemcideki ısıyı yok etmektir. Sıvı soğutma olmasının işlemcinin OC potansiyeline + bir etkisi yoktur.

Ayrıca 5 GHZ'ye stabil çıkmak hiç de kolay bir iş değil :)

5 GHz'e çıkabilmek için (anakartın potensiyele göre) çekirdek kapatmak bile gerekebiliyor. Sıvı soğutmanın direk OC'ye etkisi yoktur. Isıyı hızlıca taşıyıp yok ettiği için daha üst sınırlara zorlayabilirsiniz işlemciyi. Yoksa aynı aktarım hızı hava soğutmada da olsaydı H100i ile Contact 30 arasında çok fazla fark olmazdı o zaman.

Arkadaşım yakın zamanda FX8320 aldı anakartı da sanırsam VATAN COMPUTER - GIGABYTE - 970A-UD3P AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2000MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart - Anakart render ile uğraşıyor konuyu açmamı o istedi. Bu anakartla 4.6 - 4.7 ghz' e oc yapabilir mi ve SEIDON 120v düşünüyor yeterli olur mu ?

Merhaba,

Cooler Master V8 GTS düşünebilirsiniz, bu linkte Technopat incelemesi mevcut, 8120 işlemci ile oc yapılarak kullanıldı.

Cooler Master V8 GTS İncelemesi » Technopat

Merhaba,

Cooler Master V8 GTS düşünebilirsiniz, bu linkte Technopat incelemesi mevcut, 8120 işlemci ile oc yapılarak kullanıldı.

Cooler Master V8 GTS İncelemesi » Technopat

Sizin önerdiğiniz Cooler Master V8 GTS hava soğutma (360-400 TL arası fiyatlarda bulunuyor) ile bizim önerdiğimiz işlemciyi hava soğutmadan daha çabuk soğutabilen sıvı soğutmalı Corsair H100i (200-250 TL arasında bulunuyor) arasında 10 derecelik bir fark var. Bu önerinize mantık yürütmek mümkün değil. Verdiğiniz testte Corsair H100i yüksüz -5 derece, yükte ise -10 derecelik bir fark atmış durumda. Her zaman söyledim ve söylüyorum sıvının iletim hızı havadan daha hızlıdır ve sıvı soğutma en iyi soğutma sistemidir. Corsair H100i alın ileriye dönük başınız ağrımasın. Özellikle de 212.59 TL (97.16 Dolar) iken kaçırmamalısınız.

Amazon.com: Corsair Hydro Series Extreme Performance Liquid CPU Cooler H100i: Computers & Accessories

Sizin önerdiğiniz Cooler Master V8 GTS hava soğutma (360-400 TL arası fiyatlarda bulunuyor) ile bizim önerdiğimiz işlemciyi hava soğutmadan daha çabuk soğutabilen sıvı soğutmalı Corsair H100i (200-250 TL arasında bulunuyor) arasında 10 derecelik bir fark var. Bu önerinize mantık yürütmek mümkün değil. Verdiğiniz testte Corsair H100i yüksüz -5 derece, yükte ise -10 derecelik bir fark atmış durumda. Her zaman söyledim ve söylüyorum sıvının iletim hızı havadan daha hızlıdır ve sıvı soğutma en iyi soğutma sistemidir. Corsair H100i alın ileriye dönük başınız ağrımasın. Özellikle de 212.59 TL (97.16 Dolar) iken kaçırmamalısınız.

Amazon.com: Corsair Hydro Series Extreme Performance Liquid CPU Cooler H100i: Computers & Accessories

Bence H100 max rpm ile V8 GTS max rpm kıyaslamanız daha sağlıklı olur, bu durumda yükte en fazla 6 derece fark var , 10 değil. H100 yurtiçi yerine Amazondan alınacaksa o fiyat ile avantajlı tabi ki..

Hocam arkadaşın kasası Xigmatek Assasin Tauro h100i sığar mı diye soruyor .

Rahat rahat sığar diye söyle. Zaten kasanın içinde bir yere motajlamıyorsun ki onu. Fanların olduğu parçayı radyöterle birlikte uygun olan 2 adet yan yana olan fan yuvaya takacak o kadar.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı