FX8320 + R9 270 Sistem Oyun Oynarken Çok Isınıyor

• Konuyu başlatan CYP
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 49
  • Görüntüleme 4.728

CYP

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar, sürekli oyun oynarken sıcaklık 80C'ye kadar çıkıyor. (n) Bf4, The Witcher 2, iıtman vb. oyunları oynarken yüksek sıcaklık değerlerine ulaşıyorum. Ancak, indie oyunları oynarken ısınma sorunları yaşamıyorum. Ne yapmam lazım?
  • Yeni bir fan taktırmam gerekir mi?
  • Termal macun işe yarar mı? Yararsa nasıl sürebilirim?
Not: Yerim dar, bilgisayarım üstü kapalı. Ayrıca, Recep Abi egzoz fan al dedi ama, egzoz fan nerede satılır, nasıl monte edilir bilmiyorum.

Sistemim:
  • AMD R9 270
  • AMD FX 8320
  • G.Skil 16 Gb Ram
  • Thermalteke Commender 700w
Not: İlerleyen zamanlarda GTX 970 almayı düşünüyorum. Önereceğiniz yöntem, Gtx 900 serisi ekran kartlarını da soğuk tutar mı?

Bf4 oynadıktan hemen sonra.

Sıcaklık Değeri.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macunu yenilemelisiniz. İşlemci fanınız stok soğutucu ise gidin hemen bir fan alın. AMD işlemciler için stok fan kullanmak saçmalık olur. :) Hangi GTX970'i alacağınıza bağlı fakat 970'lerde coil whine sorunu olabiliyor.

Termal macunu yenilemelisiniz. İşlemci fanınız stok soğutucu ise gidin hemen bir fan alın. AMD işlemciler için stok fan kullanmak saçmalık olur. :) Hangi GTX970'i alacağınıza bağlı fakat 970'lerde coil whine sorunu olabiliyor.
Teşekkür ederim.(y) Stok fan derken kasanın kendi fanı mı oluyor? Bir de coil white ne demek?
Para bulabilirsem: www.vatanbilgisayar.com: Asus GTX970 ROG Strix GDDR5 4GB DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar almayı düşünüyorum sistemime uyar mı? Tabi stokta yok ama en ideali gibi duruyor.:)

Yanlış Bilgilendirme
Stok soğutucuyu şu şekilde anlatabilirim. Bir işlemci aldığınız zaman İntel ya da AMD İşlemcinin yanında verilen dandik performansız soğutucudur. İntel son zamanda bu problemi biraz aştı fakat AMD İşlemciler aşırı ısındığından dolayı stok fan çok yetersiz kalıyor. Kasanızın içine bakıp işlemcinin üzerindeki fanın üzerinde AMD yazıyorsa stok fandır. Eğer değilse modelini yazar mısınız? İyi bir soğutucu gibi duruyorsa termal macun yenilemesi yaparsanız ısınma probleminiz kalkar. Coil Whine ekran kartınızın boğucu bobinlerinden aşırı yükte gelen bbir sestir. Cızırtı gibi mi desem çığlık gibi mi desem.. Recep Baltaş bobin ağlaması olarak nitelendiriyor. Kasadan uzaksanız çok rahatsız etmez. Youtube'dan bakabilirsiniz Coil Whine sesine. Kesinlikle GTX970 alacaksanız ASUS önermiyorum. O fiyata daha yüksek performanslı ve serin kartlar var. Şu anda sisteminize uygun gibi duruyor, anakartınız nedir ve R9 270 ile ilgili probleminiz nedir?

Eğer değilse modelini yazar mısınız? İyi bir soğutucu gibi duruyorsa termal macun yenilemesi yaparsanız ısınma probleminiz kalkar. Coil Whine ekran kartınızın boğucu bobinlerinden aşırı yükte gelen bbir sestir. Cızırtı gibi mi desem çığlık gibi mi desem.. Recep Baltaş bobin ağlaması olarak nitelendiriyor. Kasadan uzaksanız çok rahatsız etmez. Youtube'dan bakabilirsiniz Coil Whine sesine. Kesinlikle GTX970 alacaksanız ASUS önermiyorum. O fiyata daha yüksek performanslı ve serin kartlar var. Şu anda sisteminize uygun gibi duruyor, anakartınız nedir ve R9 270 ile ilgili probleminiz nedir?
Fana baktım bir üste birde arkada ki fana. Arkada kini okuyamadım ama, üstteki Cooler Master,yalnız tam modelini bulamadım. Bunun haricinde, ara ara bende bilgisayardan pipetle içecek içme veya tekne motoru gibi sesle duyuyorum, ama hopörlörü kapatınca gidiyorlar.
Ankartım M5A97 LE R2.0, ekran kartım ise bana düşük geliyor ve fazla ısınıyor. Herkes AMD ekran kartlarının ısınma sorunu olduğunu söylüyor.

54 Derece sorun olacak bir sıcaklık değil. Cooler Master işlemci soğutucunuz var ise bir termal macun yenileyin derim ben size. Anakartın üzerindeki soğutucan bahsediyorum bu arada. Kasanın üstündeki ya da arkasındaki değil. Kasanın içini açarsınız tam karşınızdan size bakar o soğutucu. O Sesler hoparlörden geliyor anlattığınıza göre onu değiştirirseniz oda gider. Açıkcası R9 270'i değiştirmeye gerek yok ama tabi ki size kalmış.

Son düzenleme:
54 Derece sorun olacak bir sıcaklık değil. Cooler Master işlemci soğutucunuz var ise bir termal macun yenileyin derim ben size. Anakartın üzerindeki soğutucan bahsediyorum bu arada. Kasanın üstündeki ya da arkasındaki değil. Kasanın içini açarsınız tam karşınızdan size bakar o soğutucu. O Sesler hoparlörden geliyor anlattığınıza göre onu değiştirirseniz oda gider. Açıkcası R9 270'i değiştirmeye gerek yok ama tabi ki size almış.
Tamam, teşekkür ederim.:) Cidden değiştirmeme gerek yok mu? Emin misiniz?(y)

Hiç gerek yok masrafa girmeye. Ama sizin zevkinize kalmış.
Tama peki ısınma konusunda yerim dar, ayrıca, şuan Bf4 oynuyorum ve sıcaklık 75C'nin altına inmiyor. Ne yapmalıyım? Birde, diyelim ekran kartı değiştirsem hangi Gtx900 modelini önerirsiniz?

Hiç gerek yok masrafa girmeye. Ama sizin zevkinize kalmış.
Peki soğutma konusunda, ne yapmalıyım? Şuan Bf4 oynuyorum ve sıcaklık 83C, soğutmaya ihtiyacım var. Termal macun dışında bir şey yapmalı mıyım? Ayrıca, toz da ısınmaya sebep olur mu?(y)

Son düzenleme:
Ben GTX970 Kullanıcısıyım. Gigabyte G1 Gaming modeli. Ne soğutmada ne performansta kusursuz. 2000 liralarda bütçeniz varsa GTX980 1000 ila 1500 arası ise GTX970 kesinlikle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı