FX8320 Sistem Yükseltme

Peki overclock yaparsam i5 4590 kadar iyi veya onu geçebilecek bir seviyeye gelir mi işlemcim?

Bir de 4590 ile 4460 arasında dağlar kadar fark var mı? Aradaki fiyat farkına değer mi?

Ekran kartı almadığım için monitörü nasıl bağlayacağım kasaya?

Aklında soru işareti kalmasın SSD ve o ekran kartı ile sistem çok stabil çalışır. i5 4460 ile değişen çok büyük bir performans olmaz.

Monitörüm VGA girişli kasayı nasıl bağlayacağım monitöre peki?

Ekran kartsız sistem topladım hocam. Ben intel sistemi kastediyordum. Sanırım siz amd kastediyorsunuz.

Anladığım kadarıyla siz AMD yanlısı kalmamı söylüyorsunuz fakat çoğu kişi gerek güncellik gerek performans bakımından olsun intel öneriyor. Bu söylenenleri çürütecek bir teziniz var mı?

İntel'e geçince 40-50 fps fazladan gelmeyecek. Bence de işlemci ve anakart değişimi havaya atılmış para gibi olur. Şahsen ben olsam Sdd, ekran kartı ve ram yükseltmesi yapardım.

Şu an yukarıda yazdığım gibi stok fan değil yeni fan kullanıyorum. Fakat yine de kasadan ses geliyor sizce bu işlemci fanı mı yoksa kasanın fanlarından biri midir? Ayrıca eğer AMD sistemi upgrade yaparsam bile yeni kasa almadan olmaz çünkü şu anki kasamın ön tarafı ve öndeki fanı kırık.

AMD upgrade yapacağım sanırım aklımı karıştırdınız. Peki şu hali nasıl?

• Kasanız çok iyi değiştirmeyin.
  • Anakartınız da iyi değiştirmeyin.
Sadece 3 parça ekleyerek pc daha performanslı olacak.
MSI R9 380 GAMING 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
GSKILL 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram
Samsung 120GB 850 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD

Ayrıca bir moderatörün üyesini yanlış yönlendirmesini yakıştıramadım. 3 kez size bu durumu anlatmak zorunda kaldım. Eğer işlemciniz athlon veya pentium olsaydı, ekran kartını değil işlemciyi değiştirin derdim. Ama 8320 gayet sizi tatmin eder.

Kasam iyi olsa bile ön tarafı kırık ve öndeki hdd kısmına yakın olan fan da kırık. Kasa almak istememin sebebi bu.

Bir de anlamadığım şey şu benim monitörüm VGA girişli. İntel sistem toplarsam ekran kartı olmayacak. Peki monitörü nasıl bağlayabilirim kasaya?

Kasam iyi olsa bile ön tarafı kırık ve öndeki hdd kısmına yakın olan fan da kırık. Kasa almak istememin sebebi bu.
Depp Cool Tesseract olabilir. Tam bir F/P ürünü. Hava sirkülasyonu güzel. Ben olsam Amazondan GTX 970, Türkiyeden ise İ5 4460, H81M-P33 ve Deep Cool Tesseract alırdım. GTX 970, FX 8320 ile darboğaz yapabilir. SSD bence şart değil, sonradan ekleyin. Bir de, Gaming Anakartını sırf BIOS geçişi için alıyorsan, alma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…