fynloski.A adlı virüsü

contdelfin

Centipat
Merhaba buralarda yeniyim. Öncellikle sizden yardım istemeye geldim. Yakın zamanlarda oyun yapmayı kod yazmayı öğrenmeye başladım (daha doğrusu deniyorum giriş aşamalarındayım video izleyerek sanaldan arkadaşlık kurduğum kişilerden yardım alıyorum) . İncelemek için dosyalar falan indirdim . Klasik bir huyumdur bilgisayarı kapattığımda hitmanpro , zemana, spyhunter , malware ve windows güvenlik taramalarını yapıp başlıyorum(bi nevi kendimce önlem alıyorum) .Bugün bir virüs gördüm taramalarda fynloski.A backdoor isimli virüsle karşılaştım. Yüklediğim dosyaları sildim tekrar arama yaptım fayda etmedi. Burada virüsler hakkında bilgisi olan arkadaşlar olduğunu , bana yardım edebileceklerini düşünüyorum. Elimden geldikçe ss atacağım. Virüs hakkında tek bildiğim şifreleri ve hesap numaralarını alıp kullandığı (kredi kartımla alışveriş yapamıyorum,korkuyorum. Şuan dondurdum ve elimdeki tazeletmeyi düşünüyorum.) Sizden isteğim bu virüs nerelerden bulaşır nasıl üstesinden geliniyor bu konularda kendimi nasıl güvenceye alabilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. (ekran alıntılarını alta ekleyeceğim)

Dosya Ekleri

• cmd2.PNG
    cmd2.PNG
    14 KB · Görüntüleme: 147
  • wd.PNG
    wd.PNG
    5,9 KB · Görüntüleme: 147
  • mw1.PNG
    mw1.PNG
    127 KB · Görüntüleme: 139
  • mw2.PNG
    mw2.PNG
    113,9 KB · Görüntüleme: 121
  • mw3.PNG
    mw3.PNG
    135,8 KB · Görüntüleme: 108
  • mw4.PNG
    mw4.PNG
    127,4 KB · Görüntüleme: 127
Windows Defender koruma açısından yetersiz, Kaspersky veya Bitdefender kullanmanı önerim birde yüklediğin zaman tam tarama yap.

Merhaba buralarda yeniyim. Öncellikle sizden yardım istemeye geldim. Yakın zamanlarda oyun yapmayı kod yazmayı öğrenmeye başladım (daha doğrusu deniyorum giriş aşamalarındayım video izleyerek sanaldan arkadaşlık kurduğum kişilerden yardım alıyorum) . İncelemek için dosyalar falan indirdim . Klasik bir huyumdur bilgisayarı kapattığımda hitmanpro , zemana, spyhunter , malware ve windows güvenlik taramalarını yapıp başlıyorum(bi nevi kendimce önlem alıyorum) .Bugün bir virüs gördüm taramalarda fynloski.A backdoor isimli virüsle karşılaştım. Yüklediğim dosyaları sildim tekrar arama yaptım fayda etmedi. Burada virüsler hakkında bilgisi olan arkadaşlar olduğunu , bana yardım edebileceklerini düşünüyorum. Elimden geldikçe ss atacağım. Virüs hakkında tek bildiğim şifreleri ve hesap numaralarını alıp kullandığı (kredi kartımla alışveriş yapamıyorum,korkuyorum. Şuan dondurdum ve elimdeki tazeletmeyi düşünüyorum.) Sizden isteğim bu virüs nerelerden bulaşır nasıl üstesinden geliniyor bu konularda kendimi nasıl güvenceye alabilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. (ekran alıntılarını alta ekleyeceğim)

VirusTotal´de taradınız mı?

Kaspersky Internet Security'nin deneme sürümünü indir, tam tarama yap. Tehditleri karantinaya al, daha sonrasında Kaspersky IS ürününü deneme süresi bitene kadar kullan, sonrasında aktif koruma sağlayan kaliteli bir antivirüs, Internet Security ürünü satın al. Kaspersky, Bitdefender, Norton, Comodo gibi. Bu kadar, korkulacak bir şey yok.

Windows Defender ve Malwarebytes virüsü tespit etmiş zaten, asıl sorununuz nedir? Virüs bu iki programla da temizlenmiyor mu?
evet tekrarlanıyordu kullandığım av uygulamaları kaldırıyor ancak bir daha sonraki taramada yeniden gözüküyordu
Kaspersky Internet Security'nin deneme sürümünü indir, tam tarama yap. Tehditleri karantinaya al, daha sonrasında Kaspersky IS ürününü deneme süresi bitene kadar kullan, sonrasında aktif koruma sağlayan kaliteli bir antivirüs, Internet Security ürünü satın al. Kaspersky, Bitdefender, Norton, Comodo gibi. Bu kadar, korkulacak bir şey yok.
Kaspersky kullandım şimdilik başarılı gözüküyor .Tavsiyeleriniz için teşekkürler Şimdilik deneme sürümüyle idare edip en yakın zamanda norton veya kaspersky ikisinden birini alacağım . Hepinize çok teşekkür ederim. Böyle yardımsever ve iyi insanlardan bir grup kuran yetkililerinde kucak dolusu sevgiler .

Son düzenleme:
Defender hangi dosya belli olmayıp, log olmadığından kimliğine göre konuşayım. Arka kapı oluşturarak sisteme sızıp veri çalma gibi işlevleri bulunur.
Mbam taramasında çıkanlar ise yine tam yol olmadığından bazısının olduğundan tam bazısını kimliğe göre bazısını tam yoluna göre anlatayım.

Bir adet şifre araklama zararlısı var, diğeri sahte görünümlü bir programdan kaynaklı zararlı, bir diğeri de MBAM'ın emin olamadığı zararlı sürücü yazılımı tespiti.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı