G Pro X Superlight vs Model O Wireless

methz

Hectopat
Katılım
9 Mayıs 2020
Mesajlar
2.841
Çözümler
8
Yer
Ascent
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, ben dahil yüksek bütçeye çıkabilen birçok kişi bu iki mouse arasında kalıyor. İkisini de kullanmış ve yan yana karşılaştırmış birisi olarak karşılaştırma yapıp deneyimlerimi anlatmak istedim. Detaylıca anlattım, aklıma geldikçe güncelleyeceğim. Unuttuğum bir şey varsa veya sorunuz varsa yazabilirsiniz.

Sensör: Hiçbir farkları yok, aklınızdan tamamen çıkarabilirsiniz. Kesinlikle sensörden dolayı tercih yapmayın, ki kağıt üzerindeki değerler sanırsam aynıydı.

Skatez: Ben almadan önce forumdaki kişilere sorduğumda herkes skatez açısından Superlight'ın daha iyi olduğunu söylemişti (Sanırım yüzey alanından dolayı) fakat alakası bile yok. Skatezler kesinlikle PTFE değil veya PTFE gibi hissettirmiyor, aşırı derecede sürtünüyor. Stok skatez açısından Model O Wireless inanılmaz derecede önde, hatta birçok mouse kullanmama rağmen ilk defa bu kadar iyi bir stok skatez gördüm. Superlight'ı kullandığımda tamamen hayal kırıklığıydı, neredeyse kullanılmaz derecede. Kaldı ki eğer The Techne gibi yabancı kanallardan izlerseniz hiçbiri beğenmediğini ve değiştirdiklerini söylüyor.

Shape: Shape olarak cidden farklılar, Superlight biraz daha tombul bir yapıda. Kendi açımdan konuşmak gerekirse (Kişiden kişiye değişir tabii ki) Model O Wireless avuç içime daha iyi oturdu, ama Superlight'ı daha iyi kavradım. Sonuç olarak alıştıktan sonra bence Superlight biraz daha önde.

Clickler: Model O Wireless'ı iki kere satın aldım, ilkinde siyah almıştım, sonra iade edip beyaz aldım. İlk aldığımda sağ clicke yavaşça ve hafifçe bastırdığımda sanki gıcırdıyor gibi oluyordu (Ki bunu abim de farketti) sol clickte ise tuş aktifleşmeden önce çok hafifçe takıldığı bir yer vardı. Daha sonra iade edip bu sefer beyaz aldım, gıcırdama sorunu yoktu ama ilk mouse'un sol clickinde olan problem bu sefer sağ clickte çıktı (İki mouse'ta da kutudan ilk çıktığında yoktu, birkaç gün kullandıktan sonra ortaya çıktı. Kesinlikle kullanmaya engel değil, o açıdan içiniz rahat olsun.

Superlight'ta böyle bir problem yoktu ama sol ve sağ clickin aktifleşme mesafesi farklıydı. Sağ tık çok daha küçük hareketler ile aktifleştirilebilirken sol clicki biraz daha ittirmek gerekiyor. Bana mı öyle denk geldi veya mimarisi mi böyle bilmiyorum ama bence olmamalı ve sinir bozucu. Ayrıca Superlight incelemelerini izlediyseniz sol click ve sağ click sağa sola çok fazla oynuyor. Uzun kullanım testlerinde bu oynamanın gittikçe arttığı, ayrıca side buttonların sorun çıkartabildiği belirtilmiş.

Click ses testlerine YouTube'dan bakabilirsiniz. İkisi de hoşuma gitti.

Ağırlık: Superlight'ın ağırlığı çok dengeli, hatta o kadar dengeli ki mouse'un içi gerçekten boşmuş gibi. Model O Wireless hafifliği deliklerden aldığı için ön tarafı biraz daha ağır, elinize aldığınızda fark edebiliyorsunuz ama mousepad üzerinde farkedilmiyor. Superlight 10 gram daha hafif, ve ikisini yan yana elinize aldığınızda fark edebiliyorsunuz ama alıştıktan sonra bir farkı kalmıyor.

Pil süresi: Eğer Model O Wireless kullanırken RGB açık olmazsa ikisi de aynı ve ikisi de çok iyi. Günde 5 saatten fazla kullanmama rağmen ikisi de 2-3 günden fazla gidebiliyor. Eğer RGB açarsanız süre gerçekten düşüyor, kesinlikle önermiyorum.

Renk: Model O Wireless için iki rengi de denedim, şimdiye kadar siyah kullanmış birisi olarak söyleyebilirim ki beyaz daha güzel. Siz de siyah kullanıyorsanız değişiklik için beyaz alabilirsiniz. Superlight'ın siyahını denemedim fakat YouTube'daki bir uzun test videosunda siyah modelin çok kullanılan yerlerinde (Sol ve sağ clicklerde tam parmağın geldiği yerler ve avuç içi gibi) parlama yaptığını gördüm. Superlight için de beyaz öneririm.

Software: İkisinin de büyük bir artısı yok, hiçbiri Razer kadar iyi değil. Dümdüz software.

Kablo ve bağlantı tipi: Eğer şarj olurken kullanmak isterseniz Model O Wireless'ın kablosu paracord bir yapıda, gayet rahat. Superlight ise neredeyse 2 kat fiyatteyken paracord kabloyu bırakın kumaş kablo bile koymamışlar, düz plastik kablo. İğrenç gerçekten. Model O Wireless Type-C, Superlight Micro-USB kullanıyor. Pratikte hiçbir şey farketmiyor, zaten Type-C olsa bile tek taraflı takabiliyorsunuz, çift taraflı takmayı engellemişler.

Ek ve son notlar: Bana sorarsanız Superlight hiçbir şekilde fiyatını hak etmiyor. Bahsettiğim click sorunları ikisinde de ''Bu ne abi bu mouse ile oyun oynanmaz ya'' dedirtecek seviyede değil ama fiyata baktığınız zaman bence Superlight alan kişi bu tarz sorunlarla uğraşmayı hak etmiyor. Model O Wireless'ın problemi fiyatının yanında es geçilebilir.

Skatezlerde Model O Wireless çok daha önde demiştim. Eğer stok skatezler yerine ikisinin de skatezlerini custom bir skatez ile değiştirip o şekilde test ederseniz muhtemelen Superlight biraz daha önde çıkar, o da yüzey alanından dolayı ama denemediğimden karşılaştırmaya eklemedim. Bu arada 60 TL'ye Türkiye'de skatez satan bir yer var, denemedim bilmiyorum ama bunun dışında alternatifiniz yok ve müşteri memnuniyeti iyi gibi görünüyor.

Hiçbir şekilde sponsorluk vs. yok, ikisini de kendi paramla alıp inceledim bu yüzden hiçbirine taraflı yaklaşmadım, aklınızda bulunsun.
 
Son düzenleme:
Yaklaşık 1 aydır Model O Wireless kullanıyorum.
Bende de sol clickte hafif bastırınca gıcırdama var. CS gibi oyunlar oynarken istemsizce sert basıyorum. Önce bu yüzden olduğunu sandım ancak biraz araştırınca kronik bir sorun olduğunu gördüm. Şu an için sorunsuz bir şekilde kullanıyorum, normal bir tıklamada gıcırdamayı hissetmiyorsunuz.
Farenin bu gıcırdama dışında tek beğenmediğim yanı RGB açıkken pili sömürmesi ve neticede şarjın çabuk bitmesi, sürekli kapalı kullanıyorum bu yüzden.
@methz hocam gıcırtı sorunu için şöyle bir video buldum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Siz herhangi bir şey yaptınız mı?
 
Son düzenleme:
Selam, hala kullanıyor musunuz Model O' yu ? Almayı düşünüyorum, bütçe olarak da G Pro X Superlight' a çıkamıyorum açıkçası. FPS oyunları oynuyorum. Önerir misiniz halen ?
 
G Pro X Superlight skatez konusunda beklentilerimi karşılamadı. Dışarıdan alacağım skatez daha kötü olursa endişesi beni değişiklikten uzak tutuyor. Şarj konusunda çok başarılı, ne zaman kablo kullandığımı unutuyorum. Bana göre tek eksiği aydınlatmasının olmaması, bu şekilde çok yavan hissettiriyor ama batarya ömrünü uzun tutabilmek için kullanılmadığını düşünüyorum. Siyah modelini kenarlarına koruyucu kaplamalarını yapıştırarak kullanıyorum. Click sesi ve hissiyatı bende eksiklik hissettirmedi.

Karşılaştırılan modeli bilemediğim için yorum yapamıyorum, G Pro X Superlight düşünen pişman olmaz fikrindeyim. Detaylı inceleme için teşekkürler.
 
Selam, hala kullanıyor musunuz Model O' yu ? Almayı düşünüyorum, bütçe olarak da G Pro X Superlight' a çıkamıyorum açıkçası. FPS oyunları oynuyorum. Önerir misiniz halen ?
Bir üstteki arkadaşa tamamen katılıyorum. GPX Superlight kullandığımda bende de skatez hayal kırıklığına uğratmıştı. Stok skatez konusunda Model O Wireless kesinlikle daha iyi, Superlight alırsanız skatez de almanızı öneririm. Model O Wireless hala elimde ama aktif olarak EC2-B kullanıyorum uzun süredir. Eğer bütçeniz yetmiyorsa Superlight yerine Model O Wireless alabilirsiniz ama hafifliğine dikkat edin, ben şahsen alışamamıştım. Bazı kronik problemleri var, dikkatli olun ama çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
 
Selam, hala kullanıyor musunuz Model O' yu ? Almayı düşünüyorum, bütçe olarak da G Pro X Superlight' a çıkamıyorum açıkçası. FPS oyunları oynuyorum. Önerir misiniz halen ?
Bütçe viper ultimate'n dock versiyonuna yetiyorsa o da alternatif olabilir. Model O'ya göre kasası daha dayanıklı. 🙂
 
Kardeşimde Model o mevcut, bende Superlight. Superlight'ı bu ayın 17sinden beri kullanıyorum ve geçtiğimiz günlerde kardeşimle beraber ikisini aynı mousepad'de deneyerek model o'nun gerçekten superlight'tan daha kötü bir mouse olduğunun kanısına vardık.

Mousepad Steelseries QCK Heavy L.

- Model o'nun superlight'tan tek iyi yanı skatezleri.

Superlight'ın, model o'dan iyi yanları ise,

- En önemlisi imleç tepkisi. İkisi arasında ciddi manada tepki farklılığı var. Yapmak istediğiniz hareketleri superlight, model o'ya göre daha istikrarlı ve stabil bir şekilde karşılıyor.

- Superlight'ın click algılama hızı model o'dan 4 ms daha hızlı. (13 ms - 9 ms)


- Tutuş olarak da superlight çok daha iyi ele oturuyor ve her ele uygun. Model o'nun tutuşu gerçekten superlight'a göre kötü geldi. Model o'nun arka uç tarafı çok basık ve uzun, bundan dolayı da elde kayma yapıyor ve özellikle oyun oynarken sürekli tekrar kavrama zorunluluğu hissediyorsunuz. Kardeşim halihazırda model o kullanan birisi ve bu sorundan rahatsız. Ben de deneyimleyince kendisine hak verdim.

- Ayrıca Glorious markasının kronik bir sol click sorunu var. Superlight'tan önce model d kullanan birisi olarak inanılmaz derecede sol clickte oynama vardı ilk günden beri. Yukarıda bahsedildiğine göre aynı sorun model o'larda da mevcut.

Benim düşüncem, eğer bütçe sorununuz yoksa kesinlikle superlight almanız sizin için daha iyi bir seçenek olacaktır. Superlight'ın tek kötü yanı skatezleri fakat skatez değiştirmek dünyanın en kolay şeylerinden birisi. Sırf bundan dolayı daha kötü bir mouse almanız açıkçası bana göre mantıklı değil. Skatez konusunda kayganlık istiyorsanız Tiger ICE skatez alabilirsiniz.
 
Superlight'n skatezi kadar tekerleği de kullanışlı değil. Tekerleği gereksiz yükseltmişler. Örneğin warzone'da düşmana bıçak sallamak istediğimde sol tıktan tekerleğe parmağımı kaldırmak zorunda kalıyorum. Battle royal tarzında ki oyunlarda bu zaman kaybıdır. Viper ultimate direkt parmağı kaydırarak hızlı şekilde yapıyorum. Siyah renk tercih edenler için sorun değil fakat beyaz renkte de siyah grip tape çıkıyor. Bunları takmayınca kaymaya daha müsait oluyor. 🙂
 
Siyah renk tercih edenler için sorun değil fakat beyaz renkte de siyah grip tape çıkıyor. Bunları takmayınca kaymaya daha müsait oluyor. 🙂

Bu konuyla ilgili Amazon'da gördüğüm bir yoruma kahkaha atmıştım :D
 

Dosya Ekleri

  • yorum1.png
    yorum1.png
    25,4 KB · Görüntüleme: 123

Geri
Yukarı