G.Skill 16 GB Ripjaws RAM 1.2v ile 1.35v voltaj farkı

517066

Decapat
Anakart
MSI B350M PRO-VDH
Elimde eski bir RAM var. G.Skill 16 GB Ripjaws V DDR4 2400 MHz CL15 1.2v.
Yanına 1 tane daha 16 GB almak istiyorum onun modeli: Crucial 16 GB Ballistix DDR4 3000MHz CL15 1.35v.

Farklı MHz ve voltaj olduğu görülüyor. Bunlar uyumlu olur mu ve almaya değecek bir katkısı olur mu sizce?
Anakart: MSI B350M Pro-VDH.

Belleklerin neredeyse her şeyi farklı olduğu için sorun çıkarma ihtimali fazla. Tabii 16GB RAM de pekala günümüz oyunlarında 2K çözünürlük için dahi yeterli. Kısacası 32GB'a belirli durumlar harici gerek yok.
Elinizdekileri satıp, kit olacak şekilde 2x8 bellek alabilirsiniz.

MHz farklı. Farklı MHz olanlarda yüksek olan kendini düşük hızdakine göre ayarlayıp çalışır diye biliyorum.
Bu doğru, artık sonrası OC veya XMP devreye sokmaya bakıyor, 1.2v 2400MHz'den 3000 veya 3200 MHz'e 1.35v'ta rahat çıkar, diğer RAM içinse çok bir şey yapmaya gerek yok zaten ama doğrudan 2x8 Kit şeklinde alırsan kafan daha rahat olur fakat bu söylediğin şekilde de herhangi bir sorun çıkma olasılığı düşük gibi.

Bildiğim kadarıyla voltaj farkının bir önemi yok, anakart çalıştırabiliyorsa sorun olmaması lazım. Önemli olan etkenler mhz, cl ve ramlerin çipleri olması lazım. MHZ dediğin gibi yüksek olan düşük olana uyar, cl değerleri aynıymış onda sıkıntı yok, geriye çiplere bakmak kalıyor. İki farklı marka ram alıyorsan eğer çip uyumsuzluğu yaşaman muhtemel dostum o yüzden pek önermiyorum.

2400G.jpg

İşlemcimde 2933 MHz'e kadar destek var yazıyor. Bu konu hakkında bilginiz var mı?
Elimdeki RAM'i satıp G.Skill RipjawsV 3000 MHz CL16 1.35V DDR4 2x8 GB RAM aldım. Yardım eden arkadaşlara teşekkürler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı