G.SKILL 2x8 GB 3200MHz CL16 RAM OC yapmak

denizdemirpas

Centipat
G.Skill 2x8 3200MHz CL16 RAM'lerim var, bunları 3600'e çekmek istiyorum fakat nasıl yapılacağını bilmiyorum. Anlatacak, yardımcı olacak biri var mı? 3600 olması şart değil, 3800'e falan düzgün bir sekilde çıkıyorsak. Daha yüksek bir değer de olur ama ihtiyacım var. Kesinlikle yapmam lazım, oynadığım oyunları çok etkiliyor RAM'lerim.

Hocam RAM hızlandırmak gecikmeyi arttırır. Buna göre karar verin derim. Yapacaksanızda BIOS üzerinden Memory frequence değerini yükseltirseniz neredeyse tüm RAM'lerde destekler(tabii anakartının desteklediği kadar).

Sistemim Ryzen 7 3800X 4.5 kullanıyorum ve Sapphire RX 5700 XT Nitro+ ile beraber kullanıyorum karamamut hocam gecikme arttırdığını biliyorum aslında sistemin ne işe yaradığını biliyorum fakat RAM overclocklamayı bilmiyorum yani DL18 olsa ne kadar fark eder ki.
@Ma'at hocam çok anlamadım o şekilde.
@Monolova sistemi paylaştım, escape from Tarkov'da daha stabil oynamak için ihtiyacım var fakat ihtiyaçtan ziyade bu OC işlemini yapıp daha sonra kendi testlerimi yapıp ona göre normal hale de getirebilirim fakat görmek istiyorum bir.
Anakartı belirtmeyi unutmuşum MSI X570 GAMING Plus kullanıyorum.

Bu rehbere bakın. Belki işinize yarar.

Hocam sizce Escape From Tarkov verilen paraya değer mi?

@Ma'at hocam isterseni bir şekilde özelden anlatabilirim değer değmez sana kalmış bir şey zaman zaman diyorum değdi mi acaba oyun sinir bozucu olabiliyor ama o RAM desteğine ihtiyacım var halen :D(!)
Hocam rehberi gördüm fakat inanınki hiçbir bilgim yok ilk defa masaüstü bilgisayar topladım gerçekten bir kişi bir yarım saat yardımcı olursa bana çok sevineceğim her parçamda ayrı sorun oldu işlemcim sıvı sogutmaya rağmen yük testinde 85'lerde vs. Canım çok sıkılıyor artık bu sorunsuz hallolsun istiyorum.

RAM frekans hızına ihtiyacınız varsa bence OC ile fazla uğraşmayın, satın RAM'leri. Yüksek hıza sahip ve CL değeri düşük RAM'ler alın. Sırf merak ettiğiniz için OC yapacaksanız keyfiniz bilir.
Türkiye şartlarında 2x8 CL16 3200 MHz RAM'ler 550 TL civarından başlarken 2x8 CL16 3600 MHz RAM'ler 800 TL civarında iken pek mümkün değil şahsen. Özellikle ikinci elde fiyat düşerken.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı