G.Skill DDR4 3200MHz RAM O.C sonrası boot etmeme

Selamlar, epey bir zaman geçmiş üstünden ancak bende de @volkan-68'de olan sistemin hemen hemen aynısı var. RAM, ekran kartı ve işlemci aynı ayrıca 750'lik bir PSU var. Alakası var mı bilmiyorum ancak PC'ye bağlı 800W değerinde bir UPS mevcut. RAM'e OC yapmak istedim ve anakartın kendi oluşturmuş olduğu hazır bir profil olan. Profil 1 seçeneğini seçtim. Daha sonrasında ise PC kendini işlemi gerçekleştirmek adına yeniden başlatmaya çalıştığında ise birkaç kez başlamaya çalıştı ancak başlamadı. Bende 3. denemesinden sonra elektriği kestim ve kendim PC'yi açtım. Açtığımda ise Profil 1 halen kayıtlıydı ancak RAM'ler halen 2133'te ve voltaj 1.20 yerine 1.35'teydi. İşe yaramadığını düşünerek eski ayarları geri yükledim. Bu işin doğrusu nasıl yapılır? Sorun nedir?

1 günlük konuşma cezam olduğu için yazamadım kusura bakmayın. Bu sırada Gskill ile konuştum. Sorun, ramlerin anakartla uyumlu olmamasıymış. En yüksek 2933Mhz ve 1.30V vererek çalıştırabildim ve böyle kullanacağım.
Konuyu hortlatmak istemem ama aynı sorunu bende yaşadım fakat çözdüm .. Çözüm şeklim : xmp yi aktif hale getirdim kaydettim açtım fakat ram lar 2400 de çalışmaya devam etti .. Xmp yi devre dışı bırakıp tekrar kaydettim sitemi yeniden başlattım ve tekrar xmp yi aktif ettim kaydettim yeniden başlattım ve sorun çözüldü ..
Selamlar, epey bir zaman geçmiş üstünden ancak bende de @volkan-68'de olan sistemin hemen hemen aynısı var. RAM, ekran kartı ve işlemci aynı ayrıca 750'lik bir PSU var. Alakası var mı bilmiyorum ancak PC'ye bağlı 800W değerinde bir UPS mevcut. RAM'e OC yapmak istedim ve anakartın kendi oluşturmuş olduğu hazır bir profil olan. Profil 1 seçeneğini seçtim. Daha sonrasında ise PC kendini işlemi gerçekleştirmek adına yeniden başlatmaya çalıştığında ise birkaç kez başlamaya çalıştı ancak başlamadı. Bende 3. denemesinden sonra elektriği kestim ve kendim PC'yi açtım. Açtığımda ise Profil 1 halen kayıtlıydı ancak RAM'ler halen 2133'te ve voltaj 1.20 yerine 1.35'teydi. İşe yaramadığını düşünerek eski ayarları geri yükledim. Bu işin doğrusu nasıl yapılır? Sorun nedir?
Merhabalar bende aynı sorunu yaşadım XMP yi aktif ettim pc kendini bi kaç defa başlatmaya çalıştı ve çalışmayı başardıktan sonra frekansların değişmediğini gördüm.. XMP yi tekrar devre dışı bırakıp pc yi yeniden başlattım bu defa sorunsuz başladı , başladıktan sonra tekrar XMP yi aktif ettim pc tekrar başladığında Ram frekansları artık 3200 de idi .. BU şekilde bi deneyin derim ..

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı