G.Skill Ripjaws, B-Die Boltzmann çip

6nazmy

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle selam, daha düne kadar RAM'lerimi değiştirmek istiyordum çünkü inanılmaz fazla ısınıyorlardı ve şu anki hava sıcaklığıyla beraber patlayacak kıvama geliyorlar.
B-Die Finder Sitesinde kendi RAM'imin SKU'sunu bulamadım, ama Thaiphoon Burner ile baktığım zaman RAM'lerim Samsung B-Die Boltzmann olarak gözüküyor.
Daha önce overlock yapmaya çalıştığım zaman RAM'lerim izin vermemişti, şimdi RAM'leri değiştirmeye çalışırken baktığımda B-Die çip olduğunu fark ediyorum :D Çiplerin orijinal Samsung B-Die olup olmadığını nasıl öğrenebilirim, Bunun kesin bir yolu var mıdır?
Ayrıca başka bir Soğutuculu B-Die RAM öneriniz varsa bekliyorum teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 345.png
    345.png
    24,7 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleyen: Moderatör:
Belleklerin etiketlerinde 042 ile başlayan bir kod olacak. O kod 8_1_B ile bitmiyorsa Samsung 8 GBit B-Die değildir. Yüksek ihtimalle 8_1_C çıkacak. Thaiphoon Burner'a fazla güvenmemek lazım.
F4-3200C14Q-32GTZR modeli Samsung B-Die chipsete sahip bir ram buldum, 4x8 32 gb, fiyati 4.5k bir arkadaş satıyor. Şuan elimdeki G.Skill Ripjaw 3600mhz Cl18 yerine bunu almayı düşünüyorum, aradaki farkı hisseder miyim? soğutma açısından kesinlikle hissedilir ama overclock, cas latency vs. bu gibi şeylerde büyük fark yaratır mı samsung b die?

F4-3200C14Q-32GTZR modeli Samsung B-Die chipsete sahip bir ram buldum, 4x8 32 gb, fiyati 4.5k bir arkadaş satıyor. Şuan elimdeki G.Skill Ripjaw 3600mhz Cl18 yerine bunu almayı düşünüyorum, aradaki farkı hisseder miyim? soğutma açısından kesinlikle hissedilir ama overclock, cas latency vs. bu gibi şeylerde büyük fark yaratır mı samsung b die?

O fiyata almanızı önermem. Ryzen sistemlerde OC yapmak için 4x8 pek iyi olmuyor. Buna bakabilirsiniz. Micron 16 GBit Rev. B-Die veya 8 GBit Rev. E-Die D9WFL geliyor. 3600 CL14 yapabiliyor olması lazım.

O fiyata almanızı önermem. Ryzen sistemlerde OC yapmak için 4x8 pek iyi olmuyor. Buna bakabilirsiniz. Micron 16 GBit Rev. B-Die veya 8 GBit Rev. E-Die D9WFL geliyor. 3600 CL14 yapabiliyor olması lazım.

Samsung B-Die kalitesinde mi hocam buda?

Evet anakartımda iki slot var, bahsettiğim rami 2 arkadaş alıp 2x,2x bölüşecektik. Benim şuan ana dertlerimden biri ramimin fazla ısınması ve cas latencysinin fazla olmasi.

Ücreti de bölüşeceğinizi düşünerek 16 GB belleğe 2250 TL vermek mantıklı değil. 1250 TL civarına sıfır Hynix CJR kit alıp 3600 MHz C15-16 yapıp alt zamanlamaları da ayarlayıp kullanabilirsiniz onun yerine.

Ücreti de bölüşeceğinizi düşünerek 16 GB belleğe 2250 TL vermek mantıklı değil. 1250 TL civarına sıfır Hynix CJR kit alıp 3600 MHz C15-16 yapıp alt zamanlamaları da ayarlayıp kullanabilirsiniz onun yerine.
Attığınız ram nasıl? onu alıp geçiyim mi direk hem 32 gb istiyordum bende ama şu çip muhabbeti kafamı karıştırıyordu

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı