G.Skill Ripjaws X 1600MHz CL9 ile HyperX Fury 1333MHz CL9 uyumlu çalışır mı?

UBerk

Gigapat
Sosyal Tayfı
Makaleler
8
Merhaba. Daha önce sistemim donuyor diye konu açmıştım. Bugün akşama kadar onunla uğraştım ve kaynağı tespit ettim: RAM yetersizliği. Oyundayım, oyun 7.8 GB RAM kullanıyor. Alt Tab yapıp Edge'i açtığım anda her şey kilitleniyor, 1 dakika sonra oyun Crash veriyor ve programlar kapanıyor. Bilgisayar normale dönüyor. Çok canımı sıkmaya başladı bu iş. Ben de bugün Tüm programları açıp denedim, RAM kullanımı %95'lerdeydi en son. Sonra yine dondu. Ben de 4 GB RAM eklemeye karar verdim. Şu an kullandığım RAM G.Skill Ripjaws X 1600MHz CL9 DDR3 8 GB (2x4GB). Yanına bir tane de HyperX Fury Black DDR3 1333MHz CL9 4 GB almaya karar verdim. Anakartım Gigabyte 990FXA-UD5 Rev 1.0 ve 32 GB RAM'e kadar destekliyor.

-Anakartımla uyumlu mudur bu RAM?
- Diğer RAM'lerle uyumsuzluk yaşar mı?
- İşlemcim ve anakartımla problem yaşar mı?
- 3 RAM Slotu kullanmamın dezavantajları olur mu? 12 GB RAM sıkıntılı mı çalışır?
- Bu arada RAM'lerin hızlarının farklı olduğunu biliyorum. Overclock ile HyperX Fury RAM'ler 1866MHz'e kadar çıkıyormuş. Benim şu an kullandığım RAM'lerim ise maksimum 1600MHz oluyor. Ama 1333 seçeneği de var. Buradaki sorum şu: HyperX Fury RAM'leri 1600MHz'e alabilir miyim?

Alacağım RAM: https://www.vatanbilgisayar.com/kingston-4gb-hyperx-fury-black-ddr3-1333mhz-cl9-pc-ram.html
Anakartım: GA-990FXA-UD5 (Rev. 1.0) | Anakart | GIGABYTE
İşlemci: AMD Phenom II X6 1055T AM3
Şu an kullandığım RAM'ler: Gskıll 8gb (2x4gb) Ripjawsx Ddr3 1600mhz Cl9 1.5v Dual Kit Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı