G.Skill Sniper X RAM B450M S2H V2 anakart ile uyumlu mu?

cloud9

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, anakartım ile RAM'ım uyumlu mu?
Anakart: Gigabyte B450M S2H v2.
RAM: G.Skill Sniper X gri kamuflaj 16 GB(2x8) 3000MHz DDR4 CL16.

ram.PNG

Evet, uyumludur.
Ekstra olarak mı alacaksınız?

2 adet takılı aynı RAM'dan. Bilgisayarı alalı 1 hafta oldu ve XMP açıp RAM'lari 3000MHz'de çalıştırdığımda mavi ekran hatası alıyorum, fakat XMP kapalıyken 2133MHz'de sorunsuz çalışıyor. Anakartın RAM Support sayfasında benim sahip olduğum RAM'ları göremeyince bunun sebep olabilieceğini düşündüm.

2 adet takılı aynı RAM'dan. Bilgisayarı alalı 1 hafta oldu ve XMP açıp RAM'lari 3000MHz'de çalıştırdığımda mavi ekran hatası alıyorum, fakat XMP kapalıyken 2133MHz'de sorunsuz çalışıyor. Anakartın RAM Support sayfasında benim sahip olduğum RAM'ları göremeyince bunun sebep olabilieceğini düşündüm.

BIOS guncel mi?

Voltaj verdiniz mi?

Nasıl yani? İlk başta özel olarak ayarları ellemedim sadece XMP profilini seçtim. Mavi ekran almaya başlayınca manuel olarak ayarlamayı denedim onda da mavi ekran vermeye başladı.
Hemen hemen bu videodaki değerleri denemiştim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aşağıda verilen degerleri değiştirmeyin. Sadece XMP açın yeterli.
Eski degerlere sıfırlayarak ulaşabilirsiniz.

Eski değerlere dönüp XMP'yi açtığımda mavi ekran sorunları hala devam ediyor. XMP açık iken 3000MHz'de çalışıyor RAM'lar. 2933MHz olmamasından kaynaklı olabilir mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı