G.SKILL Trident Z 3600 MHz CL16 RAM XMP çalışmıyor

vKai

Kilopat
Katılım
23 Şubat 2014
Mesajlar
627
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Uçak Teknisyeni
Merhaba, ekran kartını değiştirdikten sonra RAM'ların XMP ayarı düzgün çalışmamaya başladı. Bilgisayarı açınca ekran gelmiyor, reset atmam gerekiyor. Anakartta RAM ışıkları yanıyor. RAM'leri manuel olarak nasıl 3600MHz CL16 ayarına çekerim?
  • Anakart: B550-E
  • RAM: G.Skill 3600MHz CL16

BIOS Sürümü: 2006 en güncel versiyonu. Yeni çıkanlar beta aşamasında.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı değişimi öncesinde böyle bir sorun yok muydu? BIOS'u sıfırlayıp güncel BIOS'u tekrar kurup deneyin. İşe yaramazsa elle değer girmeniz gerekebilir. (1.35V, 3600MHz, CL16 ve alt değerleri değiştirmeniz gerekebilir.)
 
Ekran kartı değişimi öncesinde böyle bir sorun yok muydu? BIOS'u sıfırlayıp güncel BIOS'u tekrar kurup deneyin. İşe yaramazsa elle değer girmeniz gerekebilir. (1.35v, 3600MHz, CL16 ve alt değerleri değiştirmeniz gerekebilir.)

1050 Ti modeli vardı D.O.C.p açık kullanıyordum ekran kartını değiştirdim format attım şu anda reset atarak açmam gerekiyor bilgisayarı. Elle değer girerek yapmıştık 3400MHz yapabilmiştik ama bir ara bilgisayar res attı ve yine aynı hatayı vermeye başladı 3200MHz düşürmem gerekti.
 
Hangi soketlere taktığınızı öğrenebilir miyim RAM'leri? Anakartın sitesinden gördüğüm kadarıyla 1,2 ve 4. soketler uygun görünüyor. Soket olarak doğru sokete taktığınızdan eminseniz ona göre hareket edelim.
 
A2, B2 slotlarına taktım klasik anakart klavuzun da yazdığı gibi.
RAM desteği sayfasında benim RAM'ın CL17'li modelini desteklediğini gördüm acaba DOCP açıp CL değerlerini o şekilde yapsam çalışır mı?
 
RAM'leri 1. ve 2. slota takarak tekrar dener misiniz? Eğer işe yaramazsa slotları eski haline tekrar getirebilirsiniz. Anakart sitesinde sizin RAM'inizin 3600MHz-CL16-1.35V olarak desteklendiğini gördüm. Yani anakart tarafında destekle ilgili bir sorun yok. Sorun yüksek ihtimalle yazılımsal fakat yine de dediğim şekilde RAM'leri 1. ve 2.slota takıp tekrar deneyin.
 
1. 2 derken a1.a2 slotlarına mı?
Sırasıyla sayarsak 2, 4 slotlarına takılı şu an da.
1, 2 slota taktım yine aynı şekilde ekran gelmedi.
Çözdüm sanırım ASUS'un desteklediği sitede CL17 yazıyordu oradaki CL değerlerini aldım aslında tek yaptığım ana CL değerini 16'dan 17'ye çekmekti D.O.C.p yerine D.O.C.p un açtığı ayarlarını kendim manuel yaparak ek olarak CL 16'yı 17 yaparak kaydettiğimde açıldı.
Şimdi baktığımda kendi ramımın olduğunu da gördüm 10 dakika önce baktığımda kendi ram modelim yoktu
*-- Bu hata aynı donanımları kullanan herkeste oluyor bu hata bayağı kişi gördüm aynı sorunla müzdarip asusun sitesinde yazdığına göre Ramın Yongası Samsung yerine SK Hynix olduğunu gördüm diğer ramların hepsi Samsung sadece bu modelin SK Hynix sanırım bu yüzden bu hata ile karşılaşıyoruz ama sorunu çözdüm şükür
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı