G.Skill Trident Z Neo 16 GB RAM sonrası takılmalar ve mavi ekran hatası

LyBaen

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, başlıkta belirttiğim RAM'leri aldım. Anakartım ASUS B450 Plus Gaming, normalde 4400MHz'e kadar desteklediği görülüyor ve RAM'ler de 3600MHz. Yani teoride herhangi bir sorun yok, D.O.C.P'yi de açtım. Fakat RAM'leri taktığımdan beri oyunlarda aşırı kasmalar yaşadım ve hatta birkaç kez de mavi ekran hatası aldım, voltaj değeri de 1.35'te gözüküyor ve sorun yok gibi duruyor.

Merhaba, başlıkta belirttiğim RAM'leri aldım. Anakartım ASUS B450 Plus Gaming, normalde 4400MHz'e kadar desteklediği görülüyor ve RAM'ler de 3600MHz. Yani teoride herhangi bir sorun yok, D.O.C.p'yi de açtım. Fakat RAM'leri taktığımdan beri oyunlarda aşırı kasmalar yaşadım ve hatta birkaç kez de mavi ekran hatası aldım, voltaj değeri de 1.35'te gözüküyor ve sorun yok gibi duruyor.

ASUS TUF B450 Plus Gaming anakart ile aynı RAM'ın 16x2 3600 MHz versiyonunu kullanıyorum. Bende böyle bir sorun yok. Anakartın 4400 MHz frekans hızı desteği yanılmıyorsam Ryzen 3. nesil ve üzeri işlemciler için. İşlemcinizi belirtmenizde fayda var. Bir de BIOS güncel değilse güncelleyip deneyin.

BIOS sürümü en son çıkan 4001 Beta idi belki sorun ondandır diye en son çıkan ve beta olmayan sürümü yükledim az önce. Şimdi tekrar bir deneme yapacağım.

ASUS TUF B450 Plus Gaming anakart ile aynı RAM'ın 16x2 3600 MHz versiyonunu kullanıyorum. Bende böyle bir sorun yok. Anakartın 4400 MHz frekans hızı desteği yanılmıyorsam Ryzen 3. nesil ve üzeri işlemciler için. İşlemcinizi belirtmenizde fayda var. Bir de BIOS güncel değilse güncelleyip deneyin.
Cevaplamayı unuttum, işlemcim Ryzen 5 2600 sorunun bu yüzden olma ihtimali var mı?

BIOS sürümünü beta olmayan en son sürüme çektikten sonra düzeldi gibi duruyor sorunum şu anlık.

Son düzenleme:
BIOS sürümü en son çıkan 4001 beta idi belki sorun ondandır diye en son çıkan ve beta olmayan sürümü yükledim az önce. Şimdi tekrar bir deneme yapacağım.

Cevaplamayı unuttum, işlemcim Ryzen 5 2600 sorunun bu yüzden olma ihtimali var mı?

BIOS sürümünü beta olmayan en son sürüme çektikten sonra düzeldi gibi duruyor sorunum şu anlık.

Aynen sorunun işlemci kaynaklı kullandığımız anakartlar aynı bende de R5 2600 işlemci vardı aynı şekilde RAM yükseltecektim ve 2. nesil Ryzen işlemcilerde RAM frekans hızının 3200'den fazla çalışmayacağını öğrendim araştırarak. Sonrasında işlemcimi R5 5600 ile güncelleyerek RAM yükselttim. Yani 4000 MHz RAM da takmış olsan anakartına işlemcin 2. nesil Ryzen olduğu için 3200 de çalışacaktır. AIDA64 kullanıyorsan aşağıda ekran resmide paylaşacağım. AIDA64 programını açıp önce anakart sonra tekrar anakart sekmelerine girersen RAM larının çalıştığı frekansı görebilirsin.
Ekran Alıntısı 1.PNG

1677369284535.png

Bu şekilde gözüküyor benimkisi de. Anlayamadım sanırım işlemci yüksetlmem gerekiyor dediğiniz gibi, kaldı ki işlemciyi de yükseltecektim zaten ama RAM'i önden alayım demiştim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı