G-Sync açıkken V-Sync açılmalı mı?

Berkay4154

Kilopat
Katılım
29 Ekim 2015
Mesajlar
3.406
Çözümler
20
Merhaba arkadaşlar, bu konular hakkında ayrı ayrı yazılar mevcut ama benim sorum ve sorunum şu: V-Sync açıkken FPS düşüşü normal mi? Ayrıca G-Sync ile V-Sync aynı anda açmak mantıklı mı?
 
V-SYNC KAPALI ise “görüntü ayrışması, üst üste binen görüntüler ve şekil bozuklukları” na sebep olur

Yeni ekran karesi, son ekran karesinin ortasına eklenir (üst üste binen görüntüler)


V-SYNC AÇIK ise Gecikme ve Duraksamalar’ a sebep olur

Ekran karesinin çizimi bitip yeni kare eklendiğinde monitör yenilemeye girer bu da gecikme (boşluk) oluşturur.

NVIDIA® G-SYNC™

Monitörün yenileme hızını, ekran kartının render/tarama hızı ile eşzamanlı hale getirir

NVIDIA G-SYNC, ekrandaki görüntü ayrışması, üst üste binen görüntüler ve şekil bozuklukları gibi sorunları gideren ve ekrandaki duraksama, gecikme gibi istenmeyen durumları en aza indirebilen bir özelliktir


Not:
G-Sync oyunların çoğunu destekler fakat bazılarında peformansı iyi değildir. Müşteriler Nvidia kontrol panelinden G-Sync işlevini durdurabilirler.
 
V-Sync sadece 30, 60 veya 75'e sabitlemez, aynı zamanda kırılmaları da önler. Yani açarsanız daha iyi bir verim alabilirsiniz. Çünkü, ekran ile ekran kartı arasında o fazlalık fps'ye görüntü kalitesine çeviriyorsunuz. Yani örneğin 75hz'lik bir monitörde V-Sync kapatırsanız kırılmalar başlar. Çünkü ekran kartı verebildiğinin en fazla şekilde fps vermeye çalışır. Bu da kırılmalara neden olur. Sabitlerseniz, kırılmayı azaltırsınız.
 
144 Hz. Aslında G-Sync açıkken yırtılma olmuyor her ne kadar FPS inip çıksa da takılma da yaşamadım ama belki daha farklı sonuç elde edebiliriz diye düşündüm. :p
Takılma yaşamıyorsan aç. Görüntü kalitesini arttırır bunlar. Ama FPS düşüyor oynayamıyorum dersen kapat tabii ki.
 
İkisini açabiliyorsan aç, mantıklı olup olmadığını kendi gözlemlerinle deneyimle. :)
Bana göre mantıksız.
Açabiliyorum da ikisinin çalıştığından emin olamıyorum. 144 hz. sabit gibi duruyor ama arada 15-20 FPS oynuyor. Ben şöyle mantıklı olabilir diye düşündüm: Monitör'ün mevcut hz. değerinin üstünü zaten vermiyor, altı da zaten lazım değil (ekran kartı kaldırıyorsa) belki bu sabit gibi duruyor dedim olay gibi değilde öyle olursa bir işimize yarar dedim. :p (kafam da deli sorular. :D )
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı