Tafabay
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Arkadaşlar merhabalar. Elimde şu anda net olarak 1000 TL para var ve Ağustos'un 10'u gibi monitör sipariş edeceğim. O zamana kadar üzerine yine para koyacağım ve tahminen ~2000 TL param olacak. Monitörüm şu anda 60 Hz ve 900p. Bunu değiştirip 144 Hz TN panel 1 ms gecikme değeri ve 24 inçlik bir monitör almayı düşünüyorum. Asıl sorum şu: G Sync şart mı? G Sync olan monitörler aynı özellikte ve G Sync olmayana göre kafadan 500 lira fark koyuyor ve benim de çöpe atacak param yok. İşlemcim ve dolayısıyla anakartım değişecek. 8. Ve 9. Nesil işlemci düşünmüyorum.
Sistemim;
İ3 8100 (işlemci Ekim başı gibi değişecek muhtemelen Intel 10. Nesile bakarım)
2X8 2400 MHz RAM (aslında 2666 MHz fakat 2400'de çalışıyor anlamadım)
B360M Bazooka anakart
Aerocool 600W 80+ PSU
2060 ekran kartı (darboğaz var farkındayım ama indirim günüydü)
1 TB HDD ve 240 GB SSD
Powerboost'un kendinden 6 fanlı kasası
Oynayacağım oyunlar muhtemelen ağırlıkla PUBG, LOL, Apex, GTA, Crysis, Witcher gibi oyunlar olacak.
Burada monitör tavsiyesi istemiyorum çünkü bütçem yok. Burada G Sync özellikli monitör alsam ne kazanırım (ki videolara baktığımda bile akıcılık farkını hissediyorum) veya G Sync monitör almazsam neyden feragat etmiş olurum? Muhtemelen burada sistem özelliklerim devreye giriyor.
Herkese teşekkür ediyorum.
Sistemim;
İ3 8100 (işlemci Ekim başı gibi değişecek muhtemelen Intel 10. Nesile bakarım)
2X8 2400 MHz RAM (aslında 2666 MHz fakat 2400'de çalışıyor anlamadım)
B360M Bazooka anakart
Aerocool 600W 80+ PSU
2060 ekran kartı (darboğaz var farkındayım ama indirim günüydü)
1 TB HDD ve 240 GB SSD
Powerboost'un kendinden 6 fanlı kasası
Oynayacağım oyunlar muhtemelen ağırlıkla PUBG, LOL, Apex, GTA, Crysis, Witcher gibi oyunlar olacak.
Burada monitör tavsiyesi istemiyorum çünkü bütçem yok. Burada G Sync özellikli monitör alsam ne kazanırım (ki videolara baktığımda bile akıcılık farkını hissediyorum) veya G Sync monitör almazsam neyden feragat etmiş olurum? Muhtemelen burada sistem özelliklerim devreye giriyor.
Herkese teşekkür ediyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: